[[Dosya:Fattoush.JPG|küçükresim|Fettuş]] küçükresim|250px|Osmanlı döneminde Suriye Levant mutfağı, Levant ya da "Büyük Suriye" bölgesinin geleneksel mutfağıdır. Bu bölgede Osmanlı İmparatorluğu dönemine dayanan gelenekler paylaşılmaktadır; bu gelenekler günümüzde bile etkili bir hâldedirler. Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün, Kuzey Irak, Türkiye'nin Güneydoğu kısımları ve Filistin'i kapsar. Halep, bu bölgede önemli bir kültürel ve ticarî merkez idi. Belki bu mutfağın en ayırıcı özelliği, kısır(/tabule), humus ve baba ganuş gibi mezeleridir. Levant mutfağı Zeytin Humus Kısır/tabule Acuka/muhammara Menâkiş Fatuş Çevirme Baklava Süzme yoğurt Matbuha Baba ganuş/patlıcan salatası Şaşlık Mercimek çorbası Börek Dolma Sfiha Tahin İçli köfte/kibbeh Kadayıf Samsa Maklube Sürke Pide Arak/rakı Tum Çoban salatası/Arap salatası Zatar Felafel Mansaf Ayrıca bakınız Ermeni mutfağı Filistin mutfağı Irak mutfağı İsrail mutfağı Lübnan mutfağı Suriye mutfağı Türk mutfağı Ürdün mutfağı Orta Doğu mutfağı