küçükresim|230x230pik|Alec Lihtenştayn mutfağı Lihtenştaynda bulunan yemek ve malzemeleri ifade eder. Mutfak çeşitlidir ve yakın ülkelerin mutfağından, özellikle İsviçre ve Avusturya'dan etkilenmiştir ve ayrıca Orta Avrupa mutfağından da etkilenmiştir. Peynirler ve çorbalar Lihtenştayn mutfağının ayrılmaz bir parçasıdır. Süt ürünleri, geniş bir süt endüstrisi nedeniyle ülke mutfağında da yaygındır. Yaygın sebzeler arasında yeşillikler, patates ve lahana bulunur. Yaygın olarak tüketilen etler arasında sığır eti, tavuk ve domuz eti bulunur. Günde üç öğün yemek yemek yaygındır. Ortak gıdalar ve yemekler [[Dosya:Muesli.jpg|küçükresim|Müsli, Lihtenştayn mutfağında yaygın bir kahvaltılıktır.]] Kuşkonmaz sıklıkla kullanılır Ekmek Hafalaab – jambon veya domuz pastırması ve mısır unu ile yapılan bir çorba Kasknopfl – peynir veya soğanla doldurulmuş küçük köfteler Ciğer Müsli – su veya meyve suyuna batırılmış yulaf, meyve ve kuruyemişler Hamur işleri Ribel – bir çeşit tahıl Rösti – İri rendelenmiş patatesin kızartılması ile hazırlanan bir yemek. Ek bileşenler kullanan bölgesel varyasyonları içerebilir Sandviçler Saukerkas – Lihtenştayn'da üretilen bir peynir Şnitzel – ince kesilmiş bir dilim etin farklı işlemlere uğramasından sonra kızartılarak yapılan bir yemektir Füme etler Torkarebl – köfte şeklini andıran bir yulaf lapasıdır Wurst – tütsülenmiş sosis Yoğurt Ortak içecekler Bira Kakao Kahve Sütbirçok Lihtenştaynlı tarafından bir içecek olarak tüketilir Şarap Kaynakça Kategori:Lihtenştayn'da kültür Kategori:Avrupa mutfağı Kategori:Lihtenştayn mutfağı