küçükresim|Bir bardak bitkisel likör Likör (liqueur ya da liquor) aromatik tatlandırıcılarla tatlandırılmış, şekerli, meyve ya da türlü bitkilerden veya bunların brandy, cin, rom, votka, viski gibi içkilerle harmanlanmasıyla yapılan alkollü içeceklerin genel adıdır. Likörlü çikolata yapımında çeşitli likörler kullanılır. Likörler, herboloji ve bitkisel ilaçların tarihsel torunlarıdır. 13. yüzyılın başlarında İtalya'da yapıldılar ve genellikle keşişler tarafından hazırlandılar. Bailey's, Benedictine gibi pek çoğu, eskiden manastırlarda tıbbi amaçlarla yapılan ve reçeteleri çok gizli tutulan karışımlardır. Bugün, tıbbi amaçlarla değil, tek başına içilen içkiler, uyarıcı madde (cordial) olarak ya da kokteyl yapımında kullanılırlar. Hazırlanışı Bazı likörler, belirli ağaçların, meyvelerin veya çiçeklerin su veya alkolde demlenmesi ve şeker veya diğer maddelerin eklenmesiyle hazırlanır. Diğerleri aromatik veya tatlandırıcı maddelerden damıtılır. Kaynakça Ayrıca bakınız Malt likörü Likörlü kokteyller listesi Likörler listesi Kategoriamıtılmış içkiler Kategori:İçkiler