Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Linux Libertine

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Linux Libertine, Times New Roman gibi sahipli yazı karakterlerine özgür ve açık alternatifler yaratmayı amaçlayan Libertine Open Fonts Project tarafından oluşturulmuş bir dijital yazı tipidir. Ücretsiz yazı tipi editörü FontForge ile geliştirilmiştir ve GNU Genel Kamu Lisansı ve SIL Open Font License altında lisanslanmıştır. Özellikler Linux Libertine, 19. yüzyıl kitap tipinden esinlenen orantılı bir serif yazı tipidir ve Times yazı tipi ailesinin yerini alması amaçlanmıştır. Yazı tipinin beş stili vardır: normal, kalın, italik, kalın italik ve küçük büyük harfler; bunların tümü TrueType ve OpenType biçiminde ve ayrıca kaynak kodunda mevcuttur. OpenType sürümü, gerçek kesirler, bitişik harfler ve karakter aralığı dahil olmak üzere otomatik konumlandırma ve ikameye izin verir. Bir ekran tipi varyantı, harf biçiminde benzer olsa da, ağırlık olarak daha hafiftir ve Palatino gibi eski tip tiplere daha yakın benzerlik taşır. Optima veya Candara'ya benzer, tamamlayıcı bir hümanist sans-serif yüzü olan Linux Biolinum da vardır. Kalın ve italik stillerde mevcuttur. Unicode kapsamı Linux Libertine 2.000'den fazla glif içerir ve Yunan Alfabesi, Kiril alfabesi ve İbrani alfabesi gibi karakter kümelerini kapsar. Ek olarak, birkaç bitişik harf sunar (f ‌, f ‌ ve c ‌ ve büyük ß gibi). Ayrıca Uluslararası Fonetik Alfabe, oklar, çiçek sembolleri, Roma rakamları, metin figürleri ve küçük büyük harfler gibi özel karakterler içerir. Tux maskotu, U+E000 Unicode kod noktasında bulunur. Kullanım [[Dosya:Wikipedia_wordmark.svg|sol|küçükresim|250x250pik| Küçük büyük harflerle Wikipedia marka işareti]] 2010 yılında, Wikipedia logosunun yeniden tasarımında Hoefler Text yazı tipinin açık kaynaklı bir ikamesi olarak Linux Libertine benimsendi ve Wikipedia kimliğinin 250'den fazla dilde ve karakter setinde yerelleştirilmesi mümkün hale geldi. Daha önce Vikipedi'nin diğer çeşitli yerlerinde ( favicon gibi) kullanılmış olan ve Wikipedia markasının "belirgin bir parçası" olan "W" karakteri, orijinal logoda "çapraz" V gliflerine sahipken, Linux Libertine birleştirilmiş bir W harfi şekli. Bir çözüm olarak, "çapraz" W, Linux Libertine'e OpenType varyantı olarak eklendi. Hem Linux Libertine hem de Linux Biolinum yazı biçimleri, açık kaynaklı tasarım yayını Libre Graphics Magazine tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca bakınız Özgür yazılım Unicode yazı biçimleri GNU Genel Kamu Lisansı Yazı biçimleri listesi SIL Open Font License Unicode yazı tipleri Kaynakça Dış bağlantılar (Archived 21 December 2019 at the Wayback Machine) Download Linux Libertine fonts at fonts2u.com Download Linux Libertine fonts at fontsquirrel.com Graphite versions of Linux Libertine G and Linux Biolinum G fonts Samples of Linux Biolinum at dafont.com Download page of the Libertinus fonts at GitHub. Kategori:Latin yazı tipleri Kategori:Kiril yazı tipleri Kategori:Kısa açıklamalı maddeler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri