Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lobio

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|sağ|Nar taneleriyle süslenmiş güveçte lobio. Lobio (Gürcüce: ლობიო), Gürcü mutfağında, değişik fasulye cinslerinden ve farklı biçimde hazırlanan geleneksel fasulye yemeği. Kişniş, ceviz, sarımsak ve soğan gibi değişik baharat ve malzemeler içerir. Sıcak ve soğuk olmak üzere pek çok lobio çeşidi vardır. Malzemesi ve hazırlanışı Yarım kilo kuru fasulye kullanıldığında 2-3 adet soğan, 3-4 diş sarımsak, 1-2 adet defne yaprağı, 2-3 sap pırasa, yeteri miktarda maydanoz, kişniş, kekik, kereviz sapı, reyhan, tuz ve isteğe bağlı olarak sirke gerekir. Fasulye kolay haşlanması için bir gece önceden soğuk suda bekletilir ya da fasulye doğrudan düdüklü tencerede haşlanır. Yarı pişmiş halde ateşten indirilir ve süzülür. Sonra tencereye konur ve soğuk su eklenir. Pişme sürecinde suyunu çekerse, soğuk su eklenir. Pişmeye yakın noktada fasulyeye kıyılmış kereviz yaprağı, pırasa, sarımsak, kırmızı biber ve defne yaprağı eklenir. Fasulye piştiğindeyse, kıyılmış maydanoz, kişniş, kekik (taze ya da kuru), reyhan ilave edilir ve 2-3 dakika daha pişirilir. Yemek bu şekilde yeneceği gibi, fasulye tahta bir kaşıkla iyice ezilerek ve biraz sirke ile çekilmiş bir çorba kaşığı cevizle karıştırılarak da tüketilir. Tahta kaşıkla ezilen fasulyeye Gürcüce "amolesili lobio" denir. Lobio yaygın olarak mçadi ve turşu ile yenir. Kaynakça Lobio tarifi (Gürcüce) “Lobio (Georgian bean dish)” Kategori:Gürcü mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri