Makdus (Arapça: مكدوس, İngilizce: Makdous) Levant mutfağında meşhur bir meze çeşididir. Genelde kahvaltıda yenilir. İçi ceviz, kırmızı biber, tuz, ve sarımsak ile doldurulmuş, neredeyse turşu gibi keskin bir kokusuna sahip, zeytinyağın içinde bekletilmiş küçük haşlanmış patlıcandır. Kavanozlarda uzun bir süre bozulmadan kalabildiği için, genelde kışın hazırlanır. En çok Suriye'de tüketilir, ama Lübnan, Filistin, Ürdün, Irak, ve İsrail'de de yaygındır. İçindekiler Haşlanmış patlıcan Ceviz Ezilmiş sarımsak Kırmızı acı ya da tatlı biber Zeytinyağı Ayrıca bakınız Patlıcan dolma turşusu Kategori:Suriye mutfağı Kategori:Vejetaryen mutfağı Kategori:Lübnan mutfağı Kategori:Filistin mutfağı Kategori:Arap mutfağı Kategori:Levant mutfağı Kategori:Ürdün mutfağı Kategori:Aperitifler