Malatya'da Yöresel Lezzetler Tanıtıldı - Son Dakika Yerel Haberler : Güncelleme Tarihi: Mayıs 22, 2024 15:53 Recep BAĞDAT/MALATYA, (DHA) - MALATYA'da 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında yöresel yemeklerin tanıtılması yapıldı. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen programda; Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe kaymakamları, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Kültür Turizm İl Müdürü Yener Oba, kurum müdürleri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Akçadağ kömbesi, içli köfte, kayısı tatlısı, kiraz yaprağı sarması, Hekimhan cevizi, analı kızlı köfte, kağıt kebabı, Polat köftesi, Arapgir mor reyhan gibi bir çok yöresel ürünün sunumunun yapıldığı programda konuşan İl Kültür Turizm Müdürü Yener Oba, "Milletimiz, hem acı gününde hem mutlu gününde olumlu veya olumsuz yaşamış olduğu vakaları bir sofra etrafında toplanarak aşmış ve paylaşmıştır. Bu kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda saygı değer Emine Erdoğan hanımefendinin himayeleriyle, her yıl daha da artarak büyüyen etkinliklerle devam edecektir." dedi. Fotoğraf: Recep BAĞDAT/MALATYA
Not: Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.