Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mçadi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|sağ|Mçadi ve İmareti (İmeruli) peyniri. Mçadi (Gürcüce: მჭადი, “mç’adi”), geleneksel Gürcü mısır ekmeğine denir. Daha çok Batı Gürcistan’a özgüdür. Yaygın olarak lobio ve peynirle tüketilir. İyi bir mçadi için iyi bir mısır unu gerekir. Mçadinin kökeni Gürcücede mçadi bir tür darının (Panicum miliaceum L.) adıydı. Özellikle Batı Gürcistan'da tarımı yapılıyordu. Bu darının unundan yapılan ekmeğe (darı ekmeği) de aynı ad veriliyordu. Gürcistan'a mısırın girmesiyle mçadi bitkisinin tarımı geriledi; yerini daha kolay tarımı yapılan ve daha çok ürün elde edilen mısır aldı. Ekmek de mısır unundan yapılır oldu. Mçadi kelimesi de mısır unundan yapılan ekmeğin adı haline geldi. Malzemesi ve hazırlanışı Yaklaşık 200 gram mısır unu bir cam kâseye konur ve üzerine 200 gram ılık suyun yarısı ve yeterli miktarda tuz eklenir. Yoğurmaya başlandıktan sonra kalan su, yoğurdukça azar azar ilave edilir. Hamur mutlaka iyi tutacak ve kumlu bir halde olamayacak hale gelmelidir. Eğer hamur iyi tutmamışsa, biraz sıvı yağ ilave edilir. Sıvı yağ lezzet açısından da önemlidir. Elde edilen hamur, geleneksel olarak “ketsi” denilen, yassı yekpare taş ya da kil güveçte pişirilir. Ancak hamur, ıslak elde küçük ve yassı çörek benzeri form verilerek tavada ya da 220 derecede fırında da pişirilebilir. Mçadi, sıcak biçimde genellikle lobio ve peynirle yenir. Kaynakça Kategori:Gürcü mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri