Mecmuâ-i Fevâid , Sultan II. Mahmud devrine ve Hüdâyî Tekkesi Vakfı’na ait eserdir. Mecmuâ-i Fevâid’de imârethâne ve diğer kurumlarda çalışan görevliler ve muhasebe kayıtlarının yanında imârette kullanılan mutfak eşyaları ve yemek tarifleri de yer almaktadır. Söz konusu eser o dönemde Hüdâyî Vakfı imâretinde pişirilen yemekler hakkında detaylı bilgi vermektedir. Mecmuâ-i Fevaid isimli eserde yer alan tariflerin günümüz alfabesine aktarımı (transkripsiyonu) aşağıdaki şekildedir: Koyun Külbastı Nev-i Diğer Balık Külbastısı Nev-i Diğer Nev-i Diğer Nev-i Diğer Uskumru Balığı Yahnisi Papaz Yahnisi Nev-i Diğer Yağsız Balık Tabhı Kırmızı Yahni Nev-i Diğer Tavuk Böreği Su Böreği Pırasa Böreği Soğan Böreği Revani Çarşıda Bey‘ Eden Etmek Terkibidi Diğer Revani Revani Nev-i Diğer Kurabiye Helva-yı Hâkânî Terkib-i Diğer Helvâ-yı Kurabiyye Reşîde Âsûde Helvası Helvâ-yı Sâbûnî Mülûkî Sakız Helvası Yengem Duymasın Helvası Kaymak Baklavası Yağsız Kadayıf Badem Periresi Gelin Ödü Pelteşîn Oğul Otu Salatası Şalgam Pişmesinin Bir Nevi Sâde Pilav Tarhana Amel-i İlik Patlıcan Pilavı Patlıcan Dolması Kaymak Baklavası Nev-i Diğer Nev-i Diğer Kaymaklı Saray Etmeği Çarşıda Yapılan Râhatü’l-Hulkûm Terkîbi Kurabiye Bundan A‘lâ Olmaz Ciğer Pişmesi Kaynakça Kategori:Osmanlı mutfağı Kategori:Yemek kitapları Kategori:Osmanlı yemek kitapları