Karşıyaka Bostanlı sahillerinde arkadaşlarla birlikte tepsi kapatmak ritüeliyle yediğimiz lezzet. Özellikle akşamın geç saatlerinde yoğun pazarlıkla bir tepsi midye oldukça ucuza kapatılabilir, tanesi 10 kuruşa filan gelir. Kişi başı 40-50 tane yiyerek davul gibi şişilebilir. Bazen Türk bayrağı ile gezen Mahsun ve akşamları Bostanlı iskelesinde takılan Engin isimli genç midyecilerle kanka olursanız midyesinin taze olmadığı gün sizi uyarır, limondan sakınmaz ve bazen siz tepsiye gömülmüşken gidip size bira alabilirler. Bodrum'dan İstanbul'a kadar bir çok yerde midye yemiş biri olarak kendi adıma en güzellerini Karaburun ve Cunda'da yediğimi söylemem gerek. Etleri sarımtırak ve kalın, baharatı ve özellikle karabiberi kararındaydı. Çeşme, Karaburun, Cunda ve Çanakkale'de güzel midye yemiş birinin şampiyon ve benzeri yerlerde satılan midyeyi beğenmesini pek olası bulmuyorum ama zevk bu, olabilir.