[[Dosya:Golden Kokorecci Midye Sahne sokak beyoglu Istanbul 0658.jpg|küçükresim|İstanbul, Beyoğlu'nda midyenin hazırlanışı.]] Midye tava, midyelerin kızartılması ile hazırlanan bir meze, tava türüdür.Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de tarifi vardır. Belçika ve Fransa'da tüketilen midye tipi olan, midyenin çeşitli otlar ile haşlanarak hazırlandığı ve yanında patates kızartması ile sunulduğu Moules-fritesten farklı olarak midyelerin kızartılması ile yapılır. Türkiye'de genel olarak biranın yanında meze olarak tüketilen midye tava aperitif ya da başlangıç olarak adlandırabilir. Ayrıca önemli bir sokak yemeği çeşididir. Hazırlanışı Temizlenmiş ve yıkanmış midye içleri un, yumurta ve bira ile kaplanarak kızgın yağda kızartılır ve sıcak olarak servis edilir. Midye tava genellikle tarator (sos) diye adlandırılan yoğurt, sarımsak ve bayat ekmek ile yapılan bir sos ile servis edilir. Benzer yemekler Midye dolma Midye yahni Midyeli pilav Kalamar tava Karides güveç Kaynakça Dış bağlantılar Tarator soslu midye tava tarifi Kategori:Türk mutfağındaki mezeler Kategori:Türk mutfağındaki deniz ürünü yemekleri Kategori:Türk mutfağındaki sokak yemekleri Kategori:Midyeler