Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mihail Dostoyevski

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Mihail Mihailoviç Dostoyevski ( ) (25 Kasım 1820 - 22 Temmuz 1864) bir Rus öykü yazarı, yayıncı, Edebiyat eleştirmeni ve Fyodor Dostoyevski'nin ağabeyi idi.İkisi, yaşları arasında bir yıldan azdı ve çocukluklarını birlikte geçirdiler. Hayatı Mihail Dostoyevski, 25 Kasım 1820'de babasının Mariinsky Hastanesinde cerrah olduğu Moskova'da doğdu. Mihail ev eğitimi aldı. Dokuz yaşında şiir yazmaya başladı.1834 yılında gönderildiği yatılı okulun L. Chermak arasında 1837 yılına kadar kaldı. Sonra babası onu ve küçük kardeşi Fyodor'u Saint Petersburg'a götürdü. Petersburg Mühendislik Akademisi'ne girmeyi planlamıştı, ancak tıbbi muayenelerden sonra bir tüketici teşhisi aldığı için kabul edilmedi.1849'da Petrashevsky Çemberine bağlantısı nedeniyle kardeşi ile birlikte tutuklandı. 1861'de Vremya ( dergisine başladı., Aydınlatılmış. Zaman) Mihail Dostoyevski, tarafsız, bağlantısız, sürdürülebilir ve hiçbir otoriteye boyun eğmeyerek taze, bağımsız bir yayın oluşturmak istedi. Aynı zamanda, sıradan insanlara hitap eder ve yaşamlarını ve yaşam ilkelerini incelemeye ilham verir. Mihail Dostoyevski, Rus toplumundaki bütün kusurların "kayıtsız" kozmopolitizmden geldiğine ikna oldu. Vremya, yaklaşık 4000 abonesiyle 1860'ların başında en popüler dergilerden biri oldu.Resmen Mihail yayıncı ve editördü, ancak editoryal çalışma çoğunlukla aynı anda köşe yazarı, eleştirmen, denemeci ve yazar olarak çalışan Fyodor Dostoyevski tarafından yapıldı.Vremya, 1863 yılının Nisan ayında Nikolay Strakhov'un makalelerinden birini yayınladığı için yasaklandı. 1864 yılında Mihail Dostoyevski, Epokha (Epoch) dergisini kurdu . Yeni derginin ihtiyaç duyduğu ve karaciğer rahatsızlığından muzdarip mali yükümlülükler yükünü zorlayan Mihail, 19 Temmuz 1864'te Saint Petersburg'da, sansür tarafından önemli bir makalenin reddedildiğini duyduktan sonra çöktü.Üç gün sonra, 43 yaşında öldü. Fyodor Dostoyevski, kardeşini ısrarcı, çalışkan ve enerjik bir adam, “Avrupa dilleri ve edebiyatını bilen biri” ve kendi yazılarının sert bir eleştirmeni olarak anıyordu. Fyodor Dostoyevski'ye göre, Mihail kendisini başarılı bir yazar olarak görmedi ve bu nedenle kurgu yazmayı bıraktı ve yayıncılık faaliyetlerine yoğunlaştı. Eserleri 1840'larda Mikhail Dostoyevski'nin kısa öyküleri Anavatan Notlarında yayımlandı: Bir Kız (Дочка; 1848) Bay Svetelkin (Господин Светелкин; 1848) Serçe (Воробей; 1848) İki Yaşlı Adam (Два старичка; 1849) Elli Yıl (Пятьдесят лет; 1850) Yaşlı ve Genç (Старшая и меньшая, 1851) Goethe'nin Reineke Fuchs'u ve Schiller'in Don Carlos'u da dahil olmak üzere birçok Avrupa edebiyatı klasiğini çevirdi. Kategori:19. yüzyıl hikâye yazarları Kategori:Rus edebiyat eleştirmenleri Kategori:Dostoyevski Kategori:Rus yayımcılar Kategori:1864 yılında ölenler Kategori:1820 doğumlular Kategori:İncelenmemiş çeviri içeren sayfalar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri