küçükresim|Minestra di ceci con palmazio (Palmazio ile nohut çorbası, Capraia adasına özgü üzüm çeşidiyle yapılan beyaz şarap) Minestra di ceci (nohut çorbası), İtalyan mutfağında başlıca malzeme olarak nohutla yapılan bir çorbadır. Islatılmış kuru nohut veya konserve nohut kullanılabilir. Ek malzemeleri değişebilir ve diğerlerinin yanı sıra tuzlu morina, kestaneler, enginar, patates, domates, makarna ve lahana gibi sebzeleri içerebilir. Çorba temel malzemeleri, diğerlerinin yanı sıra zeytinyağı, sarımsak, soğan, havuç ve kereviz içerebilir. Tarihçe Minestra di ceci, İtalya'nın Abruzzo bölgesi'nin çorbasıdır ve kış çorbası denir. Kaynakça Ek okuma Dış bağlantılar Minestra di ceci . Le Journal de Montréal. Kategori:Nohut yemekleri