küçükresim|Minestrone çorbası Minestrone (İtalyanca: [mineˈstroːne]), genellikle makarna veya pirinç, bazen her ikisinin eklenmesiyle sebze ile yapılan İtalyan kökenli koyu bir çorbadır. En çok kullanılan malzemeler fasulye, soğan, kereviz, havuç, yapraklı sebzeler, et suyu, parmesan peyniri ve domates‘tir. Minestrone için belirli bir tarif yoktur çünkü genellikle kişinin elindeki herhangi bir sebzeden yapılabilir. Vejetaryen olabilir, et içerebilir veya kemik esaslı et suyu (tavuk suyu gibi) içerebilir. Yemek yazarı Angelo Pellegrini, sebzeli çorbanın temelinin fasulye suyu olduğunu ve borlotti fasulyesi'nin (Roma fasulyesi olarak da adlandırılır) "gerçek sebzeli çorba için kullanılacak fasulye olduğunu" iddia etti. Bölgesel farklılıklar Minestrone alla Genovese Ligurya'ya özgü bir çeşittir ve pesto dahil olmak üzere daha fazla bitki kullanılır. "Minestra", belirgin bir şekilde "kunserva" (koyu domates salçası), patates, alabaş, karnabahar ve bazen spagetti içeren bir Malta yemek çeşididir. Imbakbaka veya Mbakbaka, Libya'da makarna, nohut, biber baharatı ve etle yapılan bir güveç türüdür. İtalyan İmparatorluğu kolonizasyonundan kaynaklanmıştır. Kaynakça Kategori:İtalyan mutfağı Kategori:İtalyan icatları