küçükresim|375x375pik| Miş-Maş Miş-Maş; Bulgar mutfağına özgü soğan, biber, domates, peynir ve yumurtadan yapılmış etsiz bir yemek türüdür. Ayrıca, patlıcan, bamya veya havuçun ve peynirin yanı sıra peynirsiz servis edildiği seçenekler de vardır. Tarif ve servis Tarif ve malzemeler 2-3 soğan (isteğe bağlı) 3-4 sivri biber 3-4 domates Yarım demet maydanoz 4 yumurta 2 kaşık tereyağı Tuz Karabiber Domatesin kabuğu soyulur. biberlerle domatesler küçük bir şekilde doğranır. Orta ateşte ve sıcak yağda pişirilir. Maydanoz doğranır; tuz ve karabiber serpilir. Çatalla çarpılmış yumurtalar ilave edilip karıştırılır. Yumurtalar piştikten sonra yemek ateşten alınır. Ayrıca İstenirse; yumurtalar çarpılmadan bütün olarak da pişirilebilir. Biberler önceden kavrulmuş ve soyulmuş veya çiğ kesilmiş olabilir. Kalınlaştırmak için karışıma yumurta ve peynir eklenir. Servis Genellikle sıcak servis edilir. Kaynaklar Dış bağlantılar Miş,-Maş tarifi, "Ev aşçı" Kategori:Bulgar mutfağı