Mısır birası, mısır ile yapılan fermente içecekleri adlandırmada kullanılan bir terimdir. Karakter olarak diğer tahıl biralarından çavdar ve darı biralarına benzerler. Pek çok dünya mutfağında geleneksel olarak kullanılmaktadır. Tarihçe Mısır, sıcağa karşı dayanıklı bir bitkidir. Yüksek tarımsal verimi ve düşük ürün hatası nedeniyle antik çağlardan beri pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu alanlardan biri de çok eski bir geleneğe sahip olan biracılıktır. Mısır bitkisi Güney Amerika ve Afrika başta olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde eski bir geleneğe sahiptir. İnka kültüründe düzenli olarak mısır birası üretildiği bilinmektedir. Mısır, biracılıkta başta Doğu Avrupa olmak üzere bütün Avrupa'da kullanılmıştır. Ancak köklü bir tarımsal birikimin ardından arpanın daha ucuza mal edilmesi, bira üretiminde mısırın yerini arpanın almasına neden olmuştur. Üretim Mısır; arpa ve buğdaya göre maltlaştırılması daha zor bir tahıldır. Bu nedenle mısır birası üretiminde, geleneksel arpa birası üretiminden farklı metotlar izlenebilmektedir. Bunlardan biri de büyük miktarlarda mısır ekmeği üretmektir. Mısır ekmeği yönteminde bira yapma vakti geldiğinde, biracılar ekmek kırıntılarını bira şerbetinin içine atarak fermentasyonu gerçekleştirirler. Chicha Chicha de Jora adıyla da bilinen, Peru başta olmak üzere Güney ve Orta Amerika'da popüler bir mısır birası çeşididir. Üretim genel olarak normal biralara benzer şekilde dört aşamada gerçekleştirilir: Mısır taneleri çimlendirilir. Maltlaştırılarak bira şerbetine eklenir. Şerbet belirli bir süre kaynatılıp soğumaya bırakılır. Maya eklenip fermentasyonun bitmesi beklenir. Bu işlem birkaç gün sürer. Bazı tariflerde bira şerbetine, fermentasyon sonucu oluşacak alkol miktarını artırmak amacıyla şeker kamışı da eklenir. Chicha ve mısır biralarında fermentasyon süresi, sıradan biralara göre daha kısadır. Ayrıca bakınız Çavdar birası Darı birası Kaynakça Dış bağlantılar Chicha yapımı (İngilizce) __İÇİNDEKİLERZORUNLU__ __DİZİN__ Kategori:Bira Kategori:Bira türleri Kategori:Mısır (bitki)