[[Dosya:Tetsuyas-Ocean-Trout.jpg|sağ|küçükresim|400x400pik| Geleneksel bir Modern Avustralya yemeği: Tetsuya's, Sidney'deki Tasmanya Okyanusu Alabalık Konfeti]] Modern Avustralya Mutfağı, ayrıca Mod Oz ya da Çağdaş Avustralya Mutfağı olarak bilinir. Füzyon Mutfağı, Avustralya'ya uygundur. Tarihçe Avustralya mutfağı, Avustralya'ya göçmen yerleşimcilerin zevklerinden ve kıtaya getirdikleri ürünlerle birlikte Avustralya'ya özgü ürünlerden türetilmiştir. İngiliz sömürge dönemi, Anglo-Kelt tarzı tariflere ve yöntemlere güçlü bir ilgi temeli oluşturdu. II. Dünya Savaşı'ndan sonra, çoğunluğu Asya ve Akdeniz bölgesinden gelen çok kültürlü göç dalgaları ve bu etnik toplulukların beraberinde getirdiği güçlü, sofistike yemek kültürleri Avustralya mutfağının gelişimini etkiledi. Muhtemelen ilk Modern Avustralya restoranı, Asya ve Orta Doğu etkilerine sahip Akdeniz yemekleri sunan ve "Sydney'e [...] yiyeceklerin pahalı olmadan maceralı olabileceğini gösteren" Sydney's Bayswater Brasserie'dir (tahmini 1982). Terimin kendisi ilk kez, bu başlık altına 34 restoran yerleştiren Sydney Morning Herald Good Food Guide'ın 1993 baskısında kullanılmış ve 1990'larda Sydney'de gelişen yemek sahnesini tanımlamak için hızla benimsenmiştir. Tarzın önde gelen temsilcileri arasında Tetsuya Wakuda, Neil Perry ve Peter Gilmore yer alıyor. 2014 itibarıyla bu terim biraz eski kabul ediliyor ve birçok restoran bunun yerine tarzlarını "çağdaş Avustralya mutfağı" olarak adlandırmayı tercih ediyor. Önemli Modern Avustralya restoranları Rockpool, Sidney Taksi Mutfağı, Melbourne Tetsuya's, Sidney Quay, Sidney Attica, Melbourne Ayrıca bakınız Avustralya mutfağı Avustralya'daki Çin restoranları Füzyon mutfak Brisbane Mutfağı Melbourne Mutfağı Sidney Mutfağı Kaynakça Kategori:Avustralya mutfağı Kategori:Avustralya füzyon mutfak