Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Monofonik

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|350px Müzikte, monofoni, tipik olarak tek bir şarkıcı tarafından söylenen veya uyum veya akorlara eşlik etmeden tek bir enstrüman çalar (örneğin bir flüt çalar) tarafından çalınan, bir melodiden (veya "akordan") oluşan müzik yapısının en basitidir. Birçok türkü ve geleneksel şarkılar tek seslidir. Bir şarkıcı grubu (örneğin, bir koro) birlikte aynı melodiyi birlikte aynı unisonda (aynı perdede) ya da oktavda kopyalanan aynı melodi notalarını (örneğin, kadın ve erkeklerde) söylerse, bir melodi de tek sesli olarak kabul edilir. Eğer bütün bir melodi iki veya daha fazla enstrüman tarafından çalınırsa veya mükemmel bir beşinci gibi sabit aralıklı bir koro tarafından söylenirse, aynı zamanda tek sesli (veya "tek sesli") olduğu da söylenir. Bir şarkının veya müzik parçasının müzik dokusu, eşlik eden bir kısım veya polifonik melodi hatları (iki veya daha fazla bağımsız hat) gibi değişken bileşenlerin kullanılıp kullanılmadığının değerlendirilmesiyle belirlenir. Erken Orta Çağ'da, plachant (bilinen bir örnek Gregoryen İlahisi) denilen ilk Hristiyan şarkılar tek sesliydi. 2010'larda, söz yazarı genellikle monophony, heterofonik (birlikte aynı melodilerin değişik versiyonlarını yapan iki şarkıcı veya enstrümantalist), polifoni (aynı anda bağımsız melodik çizgilere sahip iki veya daha fazla şarkıcı veya enstrümantalis) kullanarak bölümleri kesişen şarkılar yazmaktadır. Farklı atmosferler ve stiller oluşturmak için melodi boyunca akorlar eşliğinde bir melodi) veya monodi (enstrümantal eşliğinde tek melodik bir çizgi) elementler var. Monophony, ritmik dokuların altında olmayabilir ve yalnızca tek bir melodik çizgiden oluşmalıdır. Kaynakça Kategori:Ortaçağ müziği Kategori:Tezahüratlar Kategori:Armoni (müzik) Kategori:Müzik yapısı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri