küçükresim|Moritanya kumullarındaki çadırın altında yapılan deve kuskusu [[Dosya:LocationMauritania.svg|küçükresim| Moritanya'nın konumu]] Moritanya mutfağı, Moritanya İslam Cumhuriyeti'nin ulusal mutfağıdır. Sahra'da yaşayan veya kervanlarla çölü geçen Afrika ve Arap halklarının mutfaklarından etkilenmiştir. Benzer kökenleri nedeniyle kuzeyde Fas, güneyde Senegal mutfağına benzer. Fransız sömürge etkisi (Moritanya 1960'a kadar bir sömürgeydi), nispeten izole toprakların mutfağını etkilemede de rol oynamıştır. İslam inancında alkol haramdır ve satışı büyük ölçüde otellerle sınırlıdır. Yaygın olarak tüketilen nane çayı (Mağribi çayı) köpük oluşturmak için yüksekten dökülür. Geleneksel olarak yemekler toplu olarak yenir. Yemekler küçükresim|Moritanya'da Thieboudienne küçükresim|Méchoui küçükresim|Harira küçükresim|Köpüklü Mağribi çayı Geleneksel Moritanya yemekleri şunları içerir: Hurmalar Thieboudienne (Cheb-u-jin), balık ve pilavdan oluşan bir kıyı yemeği, Moritanya'nın ulusal yemeği olarak kabul edilir ve genellikle domateslerden yapılan beyaz ve kırmızı bir sosta servis edilir. Méchoui, bütün kavrulmuş kuzu eti Baharatlı balık Sebzeli pilav Balık köftesi Kurutulmuş balık Kurutulmuş et Kuskus Pirinçle doldurulmuş keçi Deve eti (nadiren) (Tek hörgüçlü deve) Deve sütü peyniri Yassa poulet, patates kızartması veya pilav üzerine servis edilen sebzeli tavuk çevirme, aslında Wolof ve Pöller kabilelerinden bir Senegal yemeği Mahfe, fıstık, bamya ve domates soslu keçi veya deve eti. Pilav üzerine servis edilir ve etsiz de yapılabilir (vejetaryenler için) Yassa balığı Hakko, yapraklı sebzelerden yapılan, kuskus üzerine fasulye ile servis edilen bir sos Lakh, lor peyniri veya rendelenmiş Hindistan cevizi ile yoğurt üzerinden sunulan tatlı darı lapası Marolaym, soğan tabanında pilav ile aynı tabakta kuzu veya keçi eti Kurutulmuş meyveli bulgur Maru we-llham, pilav ve sebzeli et Moritanya terrine'si Deve Chubbagin, bir güveç Cherchem, Moritanya kuzu kuskusu Chubbagin Lélé et Raabie, balık yahnisi Balık böreği Moritanya vermicelli (makarna türü) Harira, Moritanya et suyu yemeği Hindistan cevizli Moritanya biberli biftek Banaf, et ve sebze güveci Leksur, etli ve sebze soslu Moritanya krepleri Avokadolu puding Bonava, kuzu yahnisi Maffé, fıstık bazlı sos içinde et ve sebzeler Roselle şurubu (Sirop de Bissap) Al-Aïch, tavuk, fasulye ve kuskus İçecekler Nane çayı (Mağribi çayı) Zrig, deve sütü (tek hörgüçlü deve) Baobab meyve içeceği (Jus de Bouye) Ayrıca bakınız Moritanya Afrika mutfaklarının listesi Fas mutfağı Senegal mutfağı Kaynakça Dış bağlantılar Moritanya mutfağı Doğuya Yolculuk Kategori:Afrika mutfağı