Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mormon Çekirgesi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Toprakta yumurtlayan dişi anabrus simpleks yeşil formu. Mormon çekirgesi (Anabrus simplex), adaçayı ve çalıların hakim olduğu meralarda Batı Kuzey Amerika'ya özgü büyük bir böcektir. Anabrus, Tettigoniidae familyasındaki kalkan destekli katydid alt familyasında yer alan, genellikle katydids, çalı cırcır böcekleri ve daha önce "uzun boynuzlu çekirgeler" olarak adlandırılan bir cinstir. Yaygın adı olan "Mormon çekirgesi" yanlış bir isimdir: gerçek çekirgeler Gryllidae ailesindendir. Mormon çekirgesi, Batıya doğru ilerlerken Utah'taki Mormon yerleşimcilerinin karşılaştığı mucize kuşları olayında önemli bir rol oynaması nedeniyle ortak adını almıştır. Uçma yeteneğine sahip olmasa da, Mormon çekirgesi sürüler halinde hareket ettiğinde günde iki kilometre kadar yol kat edebilir. Bu dönemde tarım zararlısı olabilir ve bazen trafik için bir tehlike oluşturabilir. Tanım Mormon çekirgeleri neredeyse 8cm (3 inç) uzunluğa kadar büyüyebilir. Bireyler renk açısından farklılık gösterir: genel renk siyah, kahverengi, kırmızı, mor veya yeşil olabilir. Prothorax üzerindeki dorsal "kalkan" olan pronotum, vestigial (rudimental) kanatları kaplar; bazı örneklerde renkli işaretlemelere sahip olabilir. Karın kısmı çizgili bir görünüme sahip olabilir. Birçok Tettigoniidae türü gibi, dişilerin uzun bir yumurtalık organı vardır, ancak bu bir iğne olarak yanıltılmamalıdır. Tettigoniidae familyasına özgü olarak, antenler uzun ve ipliksi yapıdadır. Genellikle baş ve vücuttan daha uzun olurlar, ancak yumurtalık organı antenlerin uçlarından daha ileriye kadar uzanır. Sürüler halinde hareket eden Mormon çekirgelerinde olduğu gibi, yüksek yoğunluktaki populasyonlar morfoloji ve renk değişiklikleri geçirir: yalnızca yaşayan bireyler, solitaria, genellikle yeşil veya mor renklere sahiptir, oysa sürü halinde olan bireyler, gregaria, genellikle siyah, kahverengi veya kırmızıdır. Yaşam döngüsü küçükresim|200x200pik| Utah, Ekim 2005 Mormon kriket yumurtaları, yumurtlandıktan sonra çoğunlukla ilkbaharda çatlar, ancak bazı bölgelerde yumurtaların çatlaması beş yıl kadar sürebilir. Kuluçka, toprak sıcaklıkları ulaştığında başlar. . Nimfler, tipik olarak 60 ila 90 gün süren yetişkin aşamasına ulaşmadan önce yedi aşamadan geçer. Üreme, yetişkin aşamasına ulaştıktan sonraki 10 ila 14 gün içinde başlar. Erkek, dişiye vücut ağırlığının %27'si kadar olabilen büyük bir spermatofor aktarır. Spermatofor, çoğunlukla dişinin tüketmesi için besindir, ancak aynı zamanda yumurtalarını döllemek için sperm içerir. Bu evlilik hediyesi, soliter fazlı dişilerde görülmeyen bir davranış olan, oğul fazındaki dişilerin erkekler için rekabet etmesine neden olur. Dişi, uzun ovipositorunu toprağın derinliklerine sokarak yumurtalarını bırakır. Her dişi yüzün üzerinde yumurta bırakabilir ve tek tek yumurtalar griden morumsu bir renge sahip bir pirinç tanesi görünümündedir. Kaynakça Kategori:Tür mikroformatı olan maddeler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri