küçükresim|400px|Mos (mavimsi siyah noktacıklar meyvedir), Ağustos 2000, Nekrasovka Mos (Nivihçe ?, Rusça мос mos), Rusya Federasyonunun Sahalin adasının kuzeyinde yaşayan Nivihler tarafından kurutulup toz hâline getirilmiş balık ile balık derisi, fok yağı, yabani meyve, bitki soğanı ve su karışımıyla yapılan tatlımsı yemek . Ayı Bayramı adı verilen bayramda ve düğünlerde ağır konuklar için yapılır, ayrıca tanrılara da sunulurdu. Malzeme Memeliler (yağ): fok Balıklar (et & deri): Pasifik sombalığı (Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta) Meyveler: Vaccinium myrtillus, Vaccinium vitis-idaea, Empetrum nigrum Sebzeler (soğan): Fritillaria camschatcensis, Lilium pumilum Yapılışı Büyük ahşap teknelerde kurutulmuş balıklar ıslatılır derisi soyulur ve eti ezilerek toz hâline getirilir. Jelatinimsi olan bu karışıma meyve ve bitki soğanları eklenir ve fok yağı dökülür, donduktan sonra yenir. Ayrıca bakınız Çukçi dondurması Eskimo dondurması Kızılderili dondurması Kaynakça Kategori:Nivih mutfağı