Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mutlak elektrot potansiyeli

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Mutlak elektrot potensiyeli, bir metalin evrensel bir referans sistemine göre (herhangi bir metal-solüsyon ara yüzeyi olmadan) ölçülen elektrokimyasal elektrik potensiyelidir. Tanım Trasatti tarafından sunulan daha spesifik bir tanıma göre, mutlak elektrot potansiyeli, elektrot bir metalin içinde bir noktada bulunan elektronik enerji ile (Fermi seviyesi) bu elektrodun içine daldırıldığı bir elektrolitin bir noktasında bulunan elektronik enerji arasındaki farka denir. Mutlak elektrot potansiyelinin hassas düzeyde ölçümü zordur. Bu nedenle, standart hidrojen elektrodu (SHE) genel olarak referans potansiyeli olarak kullanılır. SHE'nin mutlak potansiyeli 4.44±0.02V (25°C'de). Dolayısıyla, 25°C'de herhangi bir elektrot için: anlamları: elektrot potansiyeli V: birim volt M: elektrot metal türü (abs): mutlak potansiyel (SHE): elektrot potansiyeli (standart hidrojen elektroduna görece) Mutlak elektrot potansiyeli için literatürde alternatif bir tanım da önerilmiştir (tanım, mutlak yarı-hücre potansiyeli ve tek elektrot potansiyeli olarak da not edilmektedir). Bu yaklaşımda, önce bir izotermik mutlak tek-elektrot proses (ya da mutlak yarı-hücre prosesi) tanımlanır. Örneğin, herhangi bir metalin okside olarak solüsyon iyonu oluşturması sırasında, proses şu şekilde tanımlanabilir: M → M + Hidrojen elektrotu için, mutlak yarı-hücre prosesi: H → H + Başka tür mutlak elektrot reaksiyonları da benzer olarak tanımlanabilir. Ayrıca bakınız Elektrokimyasal potansiyel Galvani potansiyeli Standart elektrot potensiyeli Kaynakça Kategori:Elektrokimya Kategori:Elektrokimyasal potansiyeller
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri