Naan , Hindistan mutfağına ait; çoğunlukla Batı Asya, Güney Asya, Endonezya, Myanmar ve Karayip mutfağında da bulunan mayalı yassı ekmek; tandır ve fırında pişirilen gözleme. Tarihi Naan'ın en eski görünümü 1803 yılında William Tooke'nin yaptığı bir seyahat günlüğünde ortaya çıkmıştır. Farsça nān 'ekmek' kelimesi, Orta Farsça'da İran kökenli n'n 'ekmek, yiyecek' olarak tasdik edilmiştir. Naan eski İran'da sıcak çakıl taşları üzerinde pişirilmiş ekmekten türetilmiştir. Ayrıca bakınız Tandır ekmeği Tokaş Bazlama Lavaş Matnakaş Kaynakça Dış bağlantılar Recipes - Wegmans". wegmans.com. Erişim tarihi: 6 Eylül 2015. The Science of Cooking , Peter Barham, Springer: 2001. . s. 118. Kategori:Afgan mutfağı Kategori:Yassı ekmek Kategori:Farsça deyişler Kategori:Bangladeş mutfağı Kategori:Hint mutfağı Kategori:Endonezya mutfağı Kategori:Karayip mutfağı