küçükresim|276x276pik|Çeşitli ızgara İran kebapları Nan-e kabab (Farsça: نان كباب) (kebaplı ekmek) İran'ın ulusal yemeğidir. Yemekler basittir, birkaç İran çeşidi bulunan kebap ve bir tür İran gözlemesi (özellikle nan-e lavaş) içerir. Bugün İran'ın her yerinde servis ediliyor, ancak geleneksel olarak ülkenin güney ve orta kısımlarıyla ilişkilendirildi ve muhtemelen Fars eyaletinden kaynaklandı. Geleneksel olarak, bu yemek koobideh kebabı (en yaygın nan-e kabab çeşidi) ve ayrıca jujeh kabab, şiş kebab, şişleek ve chenjeh ile sınırlıdır. Kabab barg, kesinlikle chelow kabab ile ilişkilendirildiği için asla birlikte kullanılmaz. küçükresim|Gözleme Kebaplar genellikle kuzu eti, sığır eti veya tavukla yapılırken, daha az yaygın olan çeşitler marine edilmiş sakatat kullanır. Nan-e kababın yanında taze veya kavrulmuş sebzeler servis edilir ve yemeğe genellikle geleneksel İran yoğurdu olan bir bardak doogh eşlik eder. Ayrıca bakınız Kebap Kaynakça Kategori:İran mutfağı Kategori:Azeri mutfağı