Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

New Horizons

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
New Horizons (Yeni Ufuklar) NASA tarafından yürütülen bir insansız uzay uçuşu görevidir. Cüce gezegen Plüton ve uydularına uçuş yapan ilk uzay aracıdır. 19 Ocak 2006'da başarıyla fırlatılmıştır. 28 Şubat 2007 saat 5:43:40 UTC'da Jüpiter'in yanından geçen New Horizons 'ın Güneş Sistemi' ni terk etmeden önce Temmuz 2015'te Plüton'a en yakın noktadan geçerek gezegenin yapısı ve atmosferini incelemiştir. Ayrıca, Plüton'un kaşifi Clyde Tombaugh'un küllerinin bir kısmı bu insansız uzay aracının içindedir. Uzay aracı New Horizon 6 Aralık 2014 tarihinde bekleme modundan uyanarak Dünya'ya sinyal göndermiştir. 2015 Nisan ayı itibarıyla Yeni Ufuklar uydusu Plüton ile ilgili düşük çözünürlüklü görüntüleri göndermiş ve bilgilerimizi tazelemiştir. Yeni ufuklar uydusu NASA'nın resmi sitesinden tam zamanlı incelenebildiği gibi 14 Temmuz 2015 tarihinde Pluton'a 12500km mesafe uzaktan gönderdiği görüntüler National Geographic Channel'dan 14 Temmuz 2015 tarihinde izlenmiştir.14 Temmuz 2015'te Google Yeni Ufuklar'a özel bir doodle hazırlamıştır. New Horizons, Plüton ile ilgili çektiği resimlerin hepsini Dünya'ya gönderdikten sonra Kuiper Kuşağı'na doğru yol almaktadır. Yaklaşık 1 Kasım 2019 tarihinde Kuiper Kuşağı'na varması hedeflenmektedir. Voyager 1, Voyager 2, Pioneer 10 ve Pioneer 11'deki olduğu gibi ilk görevlerini tamamlamış ve Güneş Sistemi dışı görevine devam etmektedir. Görev tanımı sol|küçükresim| Yeni Ufuklar izlenim Plutonian sistemi ile yakın karşılaşma Yeni Ufuklar, NASA'nın Yeni Sınırlar görev kategorisindeki ilk görevdir, Discovery görevlerinden daha büyük ve daha pahalı, ancak Amiral Gemisi Programından daha küçüktür. Görevin maliyeti (uzay aracı ve araç geliştirme, fırlatma aracı, görev operasyonları, veri analizi ve eğitim/halk erişimi dahil) yaklaşık 700 milyon $'dır. Uzay aracı öncelikle Güneybatı Araştırma Enstitüsü (SwRI) ve Johns Hopkins Uygulamalı Fizik Laboratuvarı tarafından inşa edildi. Misyonun baş araştırmacısı, Güneybatı Araştırma Enstitüsü'nden (eski NASA Yardımcı Yöneticisi) Alan Stern'dir. New Horizons Altın Plak 2.0 Diğer Yıldızlararası sondalar gibi Dünya'dan dünya dışındaki varlıklara yeniden mesaj göndermek için NASA çalışmalarına başlamıştır. Şu anda aracın içinde böyle bir plak bulunmamaktadır. Simgeleşmiş olduğu için Altın Plak 2.0 adını almıştır. NASA tarafından sonradan gönderilecek verilerle oluşturulacak mesajın daha yüksek kapasitede ve ilk seferden daha da ayrıntılı olacağı belirtilmiştir. Günümüzün teknolojisi sayesinde yollanacak mesaj diğer mesajlardan (plaklardan) daha uzun süreli korunacaktır. Galeri Kaynakça Dış bağlantılar Resmi New Horizons görev sitesi Kategori:New Frontiers programı Kategori:NASA uzay sondaları Kategori:Plüton Görevleri Kategori:Küçük gezegen görevleri Kategori:Radyo frekansı yayılımı Kategori:2006'da uzay çalışmaları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri