Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nikolay Pozdneyev

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Nikolay Matveyeviç Pozdneyev (28 Eylül 1930, Leningrad - 10 Haziran 1978, Leningrad), Rus Sovyet sanatçı, ressam. Yaşamı Nikolay Matveyeviç Pozdneyev 28 Eylül 1930 tarihinde Sovyetler Birliği'nin Leningrad şehrinde doğdu. Babası o dönem Leningrad Demiryolu Ulaştırma Mühendisleri Enstitüsü' nde matematik öğretmeni olarak ders vermiştir. Pozdneyev, 1950 yılında Leningrad Sanat Okulundan mezun olduktan sonra Repin Sanat Enstitüsü'ne kabul edilmiştir. Vladislav Anisoviç ve Andrey Mılnikov gibi ressamlardan ders almış olup 1956 yılında Repin Sanat Enstitüsü'nden mezun olmuştur. Mezuniyet tezi, Pskov Sanat Galerisinin koleksiyonunda bulunan "Okuldan" adlı çalışmadır. Mezun olduktan sonra Rusya Federasyonu Sanat Fonu'nun Leningrad şubesi ile sözleşme yapmıştır. Gerçekçilik akımının temsilcilerinden biri olan Pozdneyev, daha sonra ise Rus sanatçılarının bulunduğu Akademiçeskaya Daça'da çalışmalarını sürdürmüştür. Yapmış olduğu çalışmalar Pozdneyev'i 1950'li yılların sonu 1960'lı yılların başında Leningrad'ın önde gelen ressamlarından biri haline getirdi. Bunlardan bazıları ise Kuzey Çarşısı, Sepetler, Kisharino köyü, İki Yaşlı Bayan (1960), Yolda bir ev, Yaprak Dökümü, Sonbahar günü (1961), Raf (1966) ve Rowan ağacı. 1956 yılından itibaren sergilere katılan Pozdneyev, yaratıcı bir şekilde çalışmış ve farklı türlerde kendini denemiştir. 1957 yılında Moskova şehrinde bulanan All-Union Sanat Sergisinde "Kış", "Tekneler" ve "On-Onega" adlı çalışmaları sergilenmiştir. Aynı yıl Leningrad Sanatçılar Birliğine kabul edilmiştir. Ünlü sanat eleştirmeni I. Nikiforovskaya, 1957 tarihli Rus Müzesi'ndeki Leningrad sanatçılarının yıl dönümü sergisi anısına yazdığı bir makalede Pozdneyev'in "On Onega" adlı çalışmasını "serginin en büyük eserlerinden biri, büyük bir zevkle çizilmiş" olarak vurgulamaktadır. 1959 yılında Sovyet toplumunun ruh halini yansıtmaya çalıştığı Bahar Günü adlı tablo ilk kompozisyon çalışmalarından biridir. 1960 yılında Leningrad ve Moskova şehirlerinde açılan sanat galerilerinde sergilenen tablo'nun ilk versiyonundan tatmin olmayan Pozdneyev, Tablonun boyutunu yeniden tasarlamış ve tekrar boyamıştır. İlk versiyonunda merkezde bulunan çocukları sol üst köşeye taşımıştır. Sanatçıya göre yapmış olduğu düzenleme, eserin genel konseptiyle tutarlılık kazanmıştır. Bu versiyonlar, Pozdneyev'in ailesi tarafından saklanmış olup yaptığı çalışmalar 1990-2010 yılları arasında Nekrasov Anıt Müzesi ve Manej Merkez Sergi Salonunda sergilenmiştir. Nikolay Pozdneyev, 10 Haziran 1978 tarihinde Leningrad'da 47 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu öldü. Yapmış olduğu çalışmalar Rus Müzesi'nde, Rusya, ABD, Fransa, Japonya vb. diğer ülkelerdeki müzelerde ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Galeri Kaynakça Kategori:1930 doğumlular Kategori:1978 yılında ölenler Kategori:Sovyet ressamlar Kategori:Sovyet realist ressamlar Kategori:20. yüzyıl Rus ressamları Kategori:Rus realist ressamlar Kategori:Realist ressamlar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri