Nişasta helvası, ana maddeleri nişasta, su, tereyağı ve şeker olan, ünlü bir Türk tatlısıdır. Erzurum nişasta tatlısı, boncuk helvası, tık tık helvası, nişasta palızası, tenem helva, sabuniye, kırma helva, hasuda, nişasta pelezesi, kum kum helva, tez pişti, dolu helva, hoşmani, hapısa, palıza, haside, reşadiye, pesude olan çeşitleri vardır. Yapılışına Göre Çeşitleri Helvayı Hakani Osmanlı mutfağında yer alan bir çeşit nişasta helvasıdır. Sabuniye Helvası Osmanlı mutfağında yer alan bir çeşit nişasta helvasıdır. Güllabiye Helvası (Güllü bal helvası) Güllabiye, Osmanlı mutfağının helvalarından biridir. Geçtiğimiz yüzyılın ortalarına kadar Edirne’de sürdürülmüş “Helva sohbetleri” geleneğinin zenginlik göstergesi bir ikramdır. Pesude Abhaz mutfağı ve Çerkes mutfağında düğün ve toplantılarda sıklıkla yapılır. Malzemeleri nişasta, şeker , su, süt ve tereyağıdır. Kaynakça Kategori:Helva Kategori:Osmanlı mutfağındaki helvalar Kategori:Türk mutfağındaki helvalar Kategori:Abhaz mutfağı Kategori:Çerkes mutfağı