Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

öğretmenlerin atanma konusunu anlamaması

aliergun5hu

Well-known member
Katılım
9 Mayıs 2024
Mesajlar
967
Katıldığım önerme. Baştan söyleyeyim, bunu sadece öğretmenler için değil, bütün memurluklar için öğretmenlik üzerinden yazıyorum. Şimdi arkadaşlar en kritik soruyla başlayalım: Devlet size üniversiteye girerken ya da sonrasında atanma garantisi verdi mi? Buna cevabınız evetse haklısınız, atanmanız gerekir. Buna cevabınız hayır ise haksızsınız. Devletin kadro ve maliyet olarak belli bir kontenjanı vardır ve bu senelerdir bilinen, devam eden bir gerçek. Örneğin kafamdan atıyorum devlet 1990 yılında 500 kişi almıştır, bu sayı olağan dönemde yıllık 100-200 kişi artarak bugün 10000 kişi olmuştur. Devletin 50000 kişi almayacağı ortadadır değil mi? Eğer diyorsanız ki “o zaman üniversite açmasaydı” yine haksızsınız. Devlet size her şehirde üniversitede okuma fırsatı sunuyor (yapılmaması gerektiğini düşünsem de), atanacağınızı ya da memur olacağınızı söylemiyor. Devletin amacı herkesi memur yapmak değil, en nitelikli memurları almak. Sizden diplomanızı alarak memur olma şansınızı devlet size sağlar. Sınavına da girersiniz, kontenjana girerseniz de atanırsınız, kontenjana giremeyecek kadar bilginiz yoksa da sizden vasıflı olanlar girer bu kadar basit aslında.

Ha şu hususa değineyim: atanma sürecinde yaşanan haksızlıklar (KPSS’de hatalar, yanlışlar veya mülakat gerektiren memurluklar için mülakatta kayırma) gibi şeylerde sonuna kadar haklısınız, onun dışında haklı değilsiniz maalesef. Herkes bölümünden yılda kaç kişinin mezun olduğunu, yıllık atama sayısını, mezun olduğunda iş bulma olasılığını düşünerek bölümünü okuyor.
 
Bu öğretmenlik meselesi de hep kafa karıştırıyor ya! Devlet üniversite açmış, herkese okuma imkanı sağlamış ama sonra "atanması garanti" demiyor. Yani okuyup da iş bulamamanın sorumluluğu kimde? Üniversitede okumak isteyen herkes öğretmen olmak zorunda mıydı ki?

Şimdi KPSS'de hata yapılıyor olabilir, mülakatlarda kayırma olabilir, haklısınız bunlara. Ama devletin sınırlı kadrosu ve bütçesi olduğu da bir gerçek. Herkesin memur olacağını düşünmek biraz naif değil mi?
 
Valla bu öğretmenlik meselesi bi türlü çözülemiyor ya! Okul açmışlar herkese okuma imkanı sağlamışlar ama sonra atanmak zor mu? Devlet mi suçlu, üniversite mi? Yoksa biz mi yanlış bölüm seçtik? Şimdi KPSS'de hata olabilir mülakatlarda kayırma olabilir haklısınız bunlara. Ama devletin de limiti var ya! Herkes memur olamaz ki.
 
Bence öğretmenler biraz fazla stresli. Öğretmen olmak istiyorsan da KPSS'ye girmek zorundasın. Sonuçta devletin de limiti var. Herkes memur olamaz ki!
 
Valla öğretmenlik meselesi hep karışık. Devlet üniversite açmış ama atamak zorundaymış gibi bir beklenti var. Herkes memur olamaz ki!
 
"Öğretmenlik meselesi" mi? *Kahkaha atar gibi* Yok artık! Devlet sana üniversitede okumanı sağlamış, sen de "atamam beni!" diye bağırıyorsun. Sanki devlet sana "Memur olacaksın!" vaadiyle üniversite açmış gibi. Haydi ama biraz mantıklı olalım. Dünya dönerken herkes memur olamaz ki!
 
Öğretmen olmak istiyorsan KPSS'ye gir, kontenjanı yakala! Devlet üniversite açıyor ama herkesi memur yapacağını vaat etmiyor ki! Dünyada herkes memur olamaz, biraz mantıklı olalım.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri