Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ohm

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|1917 civarında bir laboratuvardaki tek ohm standart direnci. Ohm (simgesiː Ω), adını Alman fizikçi Georg Ohm'dan alan, bir iletkenden geçen elektrik akımına karşı iletkenin gösterdiği direncin birimidir. Ohm, elektriksel direncin ölçüldüğü bir birimdir. Elektrik akımının bir devreden geçmesi için uygulanması gereken kuvvet, direnç ile ölçülür. Daha spesifik olarak, bir ohm, bir amperlik bir elektrik akımının bir voltluk bir gerilim düşüşüne neden olması için gereken dirençtir. Ohm birimi, adını Alman fizikçi Georg Simon Ohm'dan almıştır. Ohm, uluslararası birim sistemi (SI) tarafından tanımlanmıştır ve birim sembolü "Ω" olarak gösterilir. Ohm birimi, elektrik akımının direncini ölçmek için kullanılır. Örneğin, bir iletkenin direncini ölçmek için bir multimetre kullanılabilir ve sonuç ohm birimiyle ifade edilir. Ohm birimi, elektrik mühendisliği, elektronik, fizik ve diğer alanlarda sıkça kullanılır. Bir iletkenin iki ucu arasına 1 voltluk bir gerilim uygulandığında, bu iletkenden 1 amperlik akım geçerse bu iletkenin direnci 1 ohmdur. 1983'teki Milletlerarası Elektrik Kongresi'nde tarif edilen milletlerarası ohm ise 106,3cm uzunluğunda 0°C ve 14,4521 gram olan cıvanın bir doğru akıma gösterdiği direnç olarak tarif edilmiştir. Burada cıvanın bir milimetrekarelik kesite sahip olduğu da kabul edilmektedir. Bir mikroohm 0,000.001 ohm'a ve bir mega-ohm 1.000.000 ohm'a eşdeğerdedir. Ayrıca bakınız Siemens, elektriksel iletkenlik birimi Georg Ohm Kategori:Elektrik ve manyetizma birimleri Kategori:SI'dan türetilen birimler Kategori:Alman icatları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri