Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Olga Wisinger-Florian

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Olga Wisinger-Florian (d. 1 Kasım 1844 - ö. 27 Şubat 1926) çoğunlukla manzara ve çiçekli natürmort eserler veren Avusturyalı empresyonist bir ressamdır. 1870 ve 1880'lerde avangart olarak kabul edilen serbest bir grup Avusturyalı empresyonist ressamlardan oluşan Avusturya "Stimmungsimpressionismus [Alm.]" (Ruh İzlenimcilik) 'nin bir temsilcisidir. Yaşamı Wisinger-Florian tüm hayatı boyunca Viyana'da doğdu ve yaşadı. 19 yaşında özel sanat derslerine başladı. Eğitimin ilerlemesinden ve kalitesinden bıkmış halde ailesinin isteklerini yerine getirdi ve Julius Epstein ile konser piyanisti olmak için eğitim aldı. 1868'den 1873'e kadar bir el yaralanması onu piyanodan emekliye ayırana kadar piyanist olarak bir miktar başarı elde etti. Wisinger-Florian 30 yaşında resme geri döndü ve kendini tamamen buna adadı. Önce August Schaeffer ve ardından Emil Jakob Schindler ile çalıştı. 35 yaşındayken Viyana Sanat Derneği'nin bir sergisine katıldı. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun toprakları ve halklarının 24 bölümlük ansiklopedisi olan "Die österreichisch-Ungarische Monarchie"'ye katkıda bulunması istenen dokuz kadından biriydi. Diğer kadınlar da dahil, Wisinger-Florian çalışmadaki tek Avusturyalıydı. 1881'den itibaren sanatçının evinde düzenlenen yıllık sergilerde düzenli olarak resimlerini sergiledi. Daha sonra ise eserlerini sık sık Viyana Secession sergilerinde sergilendi. Paris ve Chicago uluslararası sergilerinde sergilediği çalışma dünya çapında beğeni topladı. Wisinger-Florian, çalışmalarını Chicago, Illinois'deki 1893 Kolomb Dünya Fuarı'nda Güzel Sanatlar Sarayı ve Kadın Binasında sergiledi. Dönemin orta sınıf kadın hareketlerinde de aktif rol alan sanatçı, çok sayıda ödül ve ödüle layık görüldü. Wisinger-Florian'ın ilk resimleri, "Avusturya Ruh Hali İzlenimciliği" olarak ifade edilebilir. Manzara resimlerinde Schindler'in doğaya olan yüce yaklaşımını benimsedi. Ağaçlarla çevrili caddeler, bahçeler ve tarlalar gibi kullandığı motifler, eğitmeninin çalışmalarını güçlü bir şekilde anımsatıyordu. Ancak 1884'te Schindler'den ayrıldıktan sonra sanatçı kendi yoluna gitti. Manzara anlayışı daha gerçekçi hale geldi. Geç dönem çalışmalarında, dışavurumculuğun fark edilebilir tonlarıyla etkili bir paleti ile dikkate değerdir. 1890'larda dışavurumcu olan manzara ve çiçek resimleri ile zamanının önünde kabul edilmektedir. Bir ressam olarak geç başlamasına rağmen, Wisinger-Florian Fin de siècle Viyana'da şöhrete sahipti. Çalışmaları, 1900-1938 yılları arasında Österreichische Galerie Belvedere'de Kadınların Kenti: Kadın sanatçılar 2019 sergisine dahil edildi. Galeri Kaynakça Dış bağlantılar Olga Wisinger-Florian Austrian encyclopedia (AEIOU) Olga Wisinger-Florian Biyografisi, Edebiyat ve Eserleri Kategori:1844 doğumlular Kategori:1926 yılında ölenler Kategori:Avusturyalı sanatçılar Kategori:19. yüzyıl Avusturyalı ressamları Kategori:20. yüzyıl Avusturyalı ressamları Kategori:İzlenimcilik Kategori:Viyana doğumlu sanatçılar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri