Omaç, bir çeşit köftedir. Yörelere Göre Çeşitleri Gaziantep Omacı/Antep Omacı/Pisik Köftesi Oğmaç, umaç, övelemeç, övmeç veya pisik köftesi adları ile bilinir. Malzemeleri; yufka ekmek ya da ufalanmış kuru tırnaklı pide, Antep peyniri,domates, kuru veya taze soğan, maydanoz veya asma yaprağı, salça ya da kırmızı pul biber, yeşil veya kırmızıbiber, sade yağ, tereyağı veya zeytinyağı, isteğe göre sarımsaktır. Gaziantep Omacı/Antep Omacı/Pisik Köftesi 18.04.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Kaynakça Kategori:Gaziantep mutfağı Kategori:Türk mutfağındaki köfteler