Ordu'da Türk mutfağının asırlık lezzetleri görücüye çıktı İhlas Haber Ajansı - Türk mutfağını tanıtmak ve dünya sıralamasında hak ettiği yeri almak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Coğrafi İşaretli Ürünlerle Türk Mutfağı Haftası' kutlama etkinlikleri, Ordu'nun Ünye ilçesinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi ortaklığında Coğrafi İşaretli Ürünlerle Türk Mutfağı Haftası organizasyonunun bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirildi. Düzenlenen organizasyonda farklı ilçelerin kooperatiflerinin yanı sıra, Ünye Belediyesi Yöresel Ürünler Üretim Merkezi'nde üretilen ürünler de sergilendi.
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, "Zengin bir coğrafyaya sahibiz" Programının açılışında konuşan, Türk mutfağının farklı medeniyetlerin mutfaklarına etkilenmesi ve etkili olduğunu belirtti. Toparlak, "Ordu 12 ay yaşanabilir ve turizm açısından tercih edilebilir bir şehir haline gelmeyi" hedeflediklerini sözlerinde ortaya koymuştu.
Şehir merkezinde kortej yürüyüşünden sonra Vali Muammer Erol ve protokol mensupları, Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda açılan yöresel ürünler stantlarını gezerek, hazırladıkları yiyeceklerle birlikte etkinliğe katkıda bulunan kadınlara teşekkür etti.
İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Türk mutfağına yapılan bu önemli katkılar sayesinde, Ordu bölgesinin turizm ve kültürel değerlerini daha da güçlendirmeleri bekleniyor.