Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Otto Georg Thierack

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Otto Georg Thierack (yaklaşık 1940/42 seneleri arası) küçükresim|Thierack sağ tarafta Nazi amblemi ile Otto Georg Thierack (d. 19 Nisan 1889, Wurzen, Saksonya - ö. 22 Kasım 1946, Kuzey Ren-Vestfalya), Alman Nazi politikacısı ve hukukçusuydu. Hayatı Thierack 1914'ten 1918'e kadar I. Dünya Savaşına gönüllü olarak katıldı ve teğmen kademeliğine kadar yükseldi. Savaş sırasında yüzünden büyük kalıcı bir darbe yedi ve Alman devleti tarafından savaşta gösterdiği gayret'den dolayı demir haç'la ödüllendirildi. Savaş'dan sonra Thierack yarıda bıraktığı hukuk eğitimine devam etti ve 1920'de de hukuk öğrenimini bitirdi. Aynı senede Saksonya'da deneme hakimciliği yaptı. 1 Ağustos 1932'de NSDAP'ye üye oldu ve Nazilerin Almanya'nın başına gelmesiyle 1933'te savcılıktan Volksgerichtshof'un başkanı oldu. Volksgerichtshof'da Nazi Almanyası'na ihanet eden insanlar yargılanıyordu. 12 Mayıs 1933'te Saksonya adalet bakanlığına yükseldi ve 1935'te Reichsgericht eş başkanı ve 1936'da da 1934'te kurulan Volksgerichtshof'un başına geçti. Buradaki mesleki hayatını 1942'ye kadar sürdürdü. Georg Thierack ayrıca 23 ve 24 Nisan'da gerçekleşen "Aktion T4" toplantısına katıldı. Aktion T4'te engelli insanlar SS-Doktorları tarafından öldürülüyor, bu insanların yaşamaya layık olmadıkları düşünülüyordu. 20 Ağustos 1942'de Otto Georg Thierack Nazi Almanyası'nın Adalet Bakanlığı'na geçti. 27 Ağustos'ta Alman Hukuk akademisinin başkanı oldu ve bu mevki'de birçok insanın özellikle Vernichtung durch Arbeit aksiyonuyla (iş'le yok etmek) ölümünden sorumluydu. Heinrich Himmler ile yaptığı bir konuşma sonrasında yazdığı bir makalede Yahudi, Çingene, Rus ve Ukraynalıların üç sene üzerinde bir suç işledikleri zaman bu aksiyonla öldürülmelerini talep etti. Thierack ayrıca bazı grupların ve insanların hukuki yönden takip edilmesini Adalet Bakanlığınca sertleştirdi. Nazilerin kendilerinden küçük gördükleri bir grubun ve halkın öldürülmesiyle bu hakkı SS birliklerine devretti. Bunu özellikle Polonyalılar, Ruslar, Yahudiler ve Çingenelerin öldürülmeleri için yaptı. Bir zaman sonra adalet bakanlığınca bunun kontrolünü de bıraktı ve bu hakkı SS birliklerine komple devretti. 1943 senesinde Otto Georg Thierack Plötzensee hapishanesinde birçok insanın öldürülmesi için emir verdi, bu durumda bazı savaş esirleri de öldürüldü. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Batılı Müttefik Devletler tarafından tutuklanmasından sonra Thierack kendini zehirleyerek intihar etti. Thierack intihar etmeseydi Nürnberg Mahkemesi'nde yargılanacaktı. Dış bağlantılar Biographical overview at the German Historical Museum Kategori:1889 doğumlular Kategori:1946 yılında ölenler Kategori:Alman Naziler Kategori:Nazi Almanyası bakanları Kategori:İntihar eden naziler Kategori:Cezaevinde gözaltında intihar eden Naziler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri