Paklay, Mindanao ve Visayas Adaları'nda yapılan ve jülyen doğranmış malzemelerle karakterize edilen iki farklı Filipinli kızarmış yemeği ifade eder. Pirinçle yenir veya alkolle pulutan (garnitür) olarak servis edilir. Paklay Mindanao ile Orta ve Doğu Visayas'ta çeşitli sığır, domuz veya keçi işkembesi ile jülyen doğranmış zencefil, bambu filizi (labong), havuç, dolmalık biber, siling mahaba biberi ve domates, sarımsak, soğan ve karabiber gibi diğer malzemelerden yapılan bir yemektir. Genellikle ananas, demirhindi veya olgunlaşmamış yıldız meyvesi gibi meyvelerle hafifçe ekşitilir. Paklay, Batı Visayas'ın Hiligaynon halkı arasında ise balık ya da karides, domates, kıyma, soğan, sarımsak ve diğer baharatlarla sotelenmiş bambu filizleri isminde de bilinmektedir. Kaynak Kategori:Karidesli yemekler Kategori:Vejetaryen mutfağı