Pane ticinese geleneksel olarak İsviçre'nin Ticino kantonunda yapılan beyaz ekmektir. Ancak İsviçre'nin diğer bölgelerinde de bulunmaktadır. Genellikle Ticino ekmeği olarak bilinmektedir. (Almanca: Tessiner Brot, Fransızca: Pain tessinois). Ticino kantonunda değişik isim varyasyonları mevcuttur. Ekmeğin özelliği şeklinden gelmektedir. Elle bölünebilecek dilimler halinde doğranmıştır. Ekmeğin içerisine yağ katılarak yumuşak olması sağlanmıştır. küçükresim|Pane ticinese. Pane ticinese İsviçre günlük hayatında sıkça tüketilen bir ekmek çeşididir. Genelde her market ve fırında bulunabilir. 5 veya 6 dilimden oluşan ekmek genelde 250 gram ağırlığındadır ve toplam uzunluğu 20-25 santimetredir. 20. yüzyıla kadar pane ticinse ve diğer beyaz ekmekler Ticino'da pek çok kişi tarafından satın alınamazdı. Genellikle ekmek yapımında beyaz un yerine arpa ve yulaf tercih edilirdi. Kategori:İsviçre mutfağındaki ekmekler