Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pangasius sanitwongsei

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Challenger. Latince ismi Pangasius sanitswongi olan tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal ortamı Güneydoğu Asya olan bu tatlı su köpek balıkları akvaryumda bakılması riskli türlerdir. 250cm uzunluğuna ulaşan bu tür genellikle hayvanat bahçelerindeki dev su tanklarında bakılsalar da Türkiye'de vahşi balık beslemeyi seven akvaristlerinde ilgi odağı olmuştur. Türkiye'de akvaryumcularca dev akvaryumlarda ilgi çekmek amacıyla sergilenen balıklar genellikle çok küçük boyda akvaristlere satılırlar. Görkemli görünüşleri nedeniyle akvaristlerin ilgisini çeken bu balık çok yakın zamanda büyüyerek sorun yaratmaya başlar. Her bir Challenger için 3000 litrelik dev akvaryumlar gerekmektedir, doğal gelişim hızı için ise 1000 litre şarttır. Sürü halinde gezmeyi seven bu balık bu yüzden ev ortamında tercih edilmemelidir. Etçil beslenmesi nedeni ile akvaryumları kirletmesi büyük bir sorundur. Ayrıca akvaristlerin bu balığı yemlerken dahi dikkatli olmaları gerekmektedir öyle ki Challenger'lar okyanuslardaki Köpek Balıkları kadar tehlikeli olabilirler. Bu nedenle akvaryumlarda tek tür olarak beslenmeleri gereken Challenger'lar az ışıklandırılmış, kavuk, kaya vb maddelere saklanabilecekleri akvaryumları severler ve üretimleri çok zordur. Challenger akvaryumlarının üstleri her daim kalın bir cam ile kapatılmalıdır... Türkiye'de bu hayvanı astronot, pirana, vatoz gibi dayanıklı ya da saldırgan balıklar ile belli bir boya kadar besleyenler çoğunluktadır... Akvaryumdaki su sertliğinin 6-10 arasında olması gerekmektedir su sertliği toleransı bu açıdan yüksek olan Challenger akvaryumlarının pH değeri ise 6,5-7,5 arasında olmalıdır. Akvaryumlarda beslenmeleri halinde Dip Yem ihmal edilmemelidir. ÜRETİMİ Challenger üretimi çok zordur. Genellikle bir kavuğun içine yumurta döken bu balık da erkek challenger yavruları dişiden dahi korur. Diğer yumurta döken balıklarda olduğu gibi kavuk başka bir akvaryuma alınmalıdır ancak bu işlem yapılırken çok fazla dikkat etmek gerekir çünkü normalde dahi büyük bir tehlike unsuru olan challenger'lar yavrularını korurken daha vahşi olacaklardır. Kategori:Nesli kritik tehlikedeki hayvanlar Kategori:Pangasiidae Kategori:Güneydoğu Asya faunası Kategori:Tayland'daki balıklar Kategori:Malezya faunası Kategori:Tatlı su balıkları Kategori:Akvaryum balıkları Kategori:1931'de tanımlanan omurgalılar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri