Papaz yahnisi (Soğan yahnisi) bir çeşit yahnidir. Mecmuâ-i Fevâid de isminin sebebinin keşiş ve papazların perhiz yemeği olmasından dolayı bu isimle adlandırıldığı yazılmaktadır. Papaz yahnisi Kırklareli mutfağının yemeklerinden birisidir. Osmanlı Mutfağındaki Çeşitleri Melceü’t-Tabbâhînde Dana etinden papaz yahnisi, Uskumru balığından papaz yahnisi, Nev‘-i dîğer (Balık papaz yahnisi) tarifleri verilmiştir. Mecmuâ-i Fevâid de iki çeşit papaz yahnisi tarifi yazılmıştır.Bu tariflerin ilkinde uskumru diğer tarif kefal balıklarından yapılmıştır. Ali Eşref Dede'nin Yemek Risalesinde, Yeni Usûl Yemek Kitabında yine tarifi verilmiştir. Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki yahniler Kategori:Osmanlı mutfağındaki yahniler Kategori:Kırklareli mutfağı