200px|thumb Pasta şefi veya pâtissier hamur işi, tatlılar, ekmekler ve diğer unlu mamullerin yapımında usta, profesyonel bir mutfakta istasyon şefi ve aşçıdır. Büyük otellerde, bistrolarda, restoranlarda, pastanelerde ve bazı kafelerde çalışmaktadırlar. Pasta şefi, profesyonel bir mutfakta klasik mutfak tugayının bir üyesidir ve pasta departmanının istasyon şefidir. Günlük işlemler aynı zamanda pasta şefinin tarif kavramlarını araştırmasını ve yeni tarifler geliştirmesini ve test etmesini gerektirebilir. Genellikle pasta şefi, akşam yemeği oturma başlamadan önce, çeşitli tatlıların gerekli tüm hazırlıklarını önceden yapar. Tatlıların gerçek kaplamaları genellikle sipariş sırasında başka bir servis şefi, genellikle gardiyan yemi tarafından yapılır. Pasta şefi genellikle geleneksel yemek sunumunun yanı sıra tatlı şaraplar, özel tatlı içecekler ve gurme peynir tabağı içerebilen tatlı menüsünden sorumludur. Pasta şeflerinden ayrıca malzemelerini ve ince hamur işleri yaparken ortaya çıkan kimyasal reaksiyonları tam olarak anlamaları beklenir. Hassas zamanlama ve sıcaklıklar kritik öneme sahiptir. Daha büyük mutfaklarda, pasta şefi, istasyonlarında çalışan ve her biri belirli hamur işi türlerinden sorumlu birkaç şefe sahip olabilir: boulanger (fırıncı): ekmek, kek ve kahvaltı hamur işlerinden sorumlu confiseur (şekerci): şeker ve küçük dörtlülerden sorumlu décorateur (dekoratör): özel keklerden ve gösteri parçalarından sorumlu glacier: soğuk ve donmuş tatlılardan sorumlu Kaynakça Ayrıca bakınız Food court Barmen Busser Garson şarap garsonu Maître d'hôtel Bulaşıkçı Chef de cuisine Yardımcı şef sote şef Kategori:Fırınlama Kategori:Aşçılık terminolojisi Kategori:Lokanta terminolojisi