küçükresim|Bir tabakta dizilmiş peremeçler Peremeç (Tatarca: пәрәмәч, pərəməç, pärämäç; Başkurtça: бәрәмес, Latin harfleriyle: beremes; Rusça: беляш, Latin harfleriyle: belyaş), Tatar ve Başkurt mutfağına ait yağda kızartılan bir hamurişidir. Mayalı veya mayasız hamurdan yapılabilir. İçine kıyma ve doğranmış soğan konur. Başlangıçta, kıyma pişiriliyordu ancak şimdilerde çiğ kıyma tercih edilmektedir. Peremeçe patates veya kesmik de konulabilir. Peremeç genellikle ortası kapatılmayarak yuvarlak ve yassı biçimde yapılır. Bu anlamda Rus mutfağından vatruşkaya benzer. Peremeç genellikle kesik, katık, yoğurt veya ayran ile sevis edilir. küçükresim|Peremeçin içi küçükresim|Kabarık peremeçler küçükresim|Sİbirya'da yaygın olan içi boş peremeçler Kaynakça Kategori:Et yemekleri Kategori:Sovyet mutfağı Kategori:Tatar mutfağı Kategori:Sokak yiyecekleri Kategori:Ara öğün yemekleri Kategorierin yağda kızartılmış yiyecekler