Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Petit Verdot

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Petit Verdot esasen klasik Bordo karışımlarında kullanılan bir çeşit kırmızı şaraplık üzümdür. Bordo'daki diğer çeşitlerden çok daha geç olgunlaşır bu nedenle kendi bölgesinde gözden düşmüştür. Olgunlaştığında karışıma küçük miktarlarda tanen, renk ve lezzet katar. Petit verdot daha güvenilir bir şekilde olgunlaştığı ve tek çeşit şarap haline getirildiği Yeni Dünya'daki şarap üreticileri arasında dikkat çekti. Cabernet Sauvignon harmanlarının orta damak tadının 'sertleştirilmesinde' de faydalıdır. Gençken aromaları muz ve kalem talaşına benzetilir. Olgunlaştıkça güçlü menekşe ve deri tonları gelişir. Tarih sağ|küçükresim|200x200pik| Bir bardak Petit Verdot Petit Verdot muhtemelen Bordo'daki Cabernet Sauvignon'dan öncedir ama kökenleri belirsizdir. On sekizinci yüzyıla ait kayıtlar vardır ancak özellikleri Gironde'den çok daha sıcak iklimlerde bir köken olduğunu gösterir. Tressot'un bir ebeveynidir diğer ebeveyni ise Toulouse yakınlarındaki Tarn vadisinden bir üzüm olan Duras'tır. Her ikisinin de Romalılar tarafından Akdeniz'den iç bölgelere taşınırken bölgeye getirilmiş olması mümkündür. Dağılımı ve şarapları sol|küçükresim| Petit Verdot yaprağı Arjantin Arjantin'de bazı Petit Verdot blokları vardır ancak yıllarca Fer olarak etiketlendi. Avustralya Verdot James Busby'nin 1832 koleksiyonuna dahil edildi ve 1840'larda Sir William Macarthur tarafından denendi. 2000 yılında Avustralya'da 1600 hektar vardı ve Güney Avustralya'daki Kingston Estate Fransa'dakinden dört kat daha fazla ekime sahipti. Birkaç yıl boyunca eskiyecek olan masif, kuluçka dönemindeki, tek çeşit şaraplar yapmak için giderek daha fazla kullanılıyor- Pirramimma bu yaklaşımı destekledi ve Warrumbungle Wines yaşlanma potansiyelini vurgulamak için yalnızca eski/mahzen bağlarını piyasaya sürdü. Şili Şili'de 2003'te 137 hektar vardı. Fransa Fransa'da hemen hemen tüm Petit Verdot klasik Bordo karışımına yapı kazandırmak için küçük miktarlarda kullanıldığı içinde Bordo'da çoğunlukla da Médoc'ta yetiştirilir. Ancak geç olgunlaşma bazı yıllarda tüm mahsulün kaybedildiği ve yalnızca her dört yılda bir uygun şekilde olgunlaştığı anlamına gelir; bu nedenle, özellikle daha erken olgunlaşan şaraba yönelik eğilimiyle gözden düşmüştür. Château Palmer karışımında %6'ya kadar Petit Verdot bulundurması alışılmadık bir durumdur bu da şaraplarında yüksek Merlot oranını sertleştirmeye yardımcı olur. % 1–3 daha yaygındır. İtalya İtalya'da bazen Maremma (Toskana) ve Lazio'da yetiştirilir. Peru sağ|küçükresim| Tacama tarafından Don Manuel % 100 Petit Verdot şarabı Peru'da Petit Verdot asmaları güney Ica Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. Ica'dan gelen çöl havası üreticilerin % 100 çeşitlilikte Petit Verdot şarapları yapmasına imkan verir. Tacama şaraphanesi % 100 Petit Verdot üzümleriyle en kaliteli şaraplarından biri olan "Don Manuel" i üretir. Portekiz Portekiz'de bazen Alentejo'da yetiştirilir ve bu bölgenin kendine özgü iklim koşulları nedeniyle harika sonuçlar elde edilir. Amerika Birleşik Devletleri Meritage Bordeaux harmanlarının bolluğu 2003 yılında 360 hektar olan Kaliforniya'daki çeşitliliğe büyük ilgi gördü. Daha dengeli ve daha sıcak iklim üzümün güvenilir bir şekilde olgunlaşmasında büyük bir yardımcıdır ve üreticiler tek çeşitleri de denemeye başladı. Ayrıca Arizona, Colorado, Oregon, Texas, Virginia, Maryland , Missouri, Kuzey Carolina, New Jersey, Pennsylvania, Long Island, New York , New Mexico ve Washington'da ekilir. Petit Verdot yukarıdaki ülkelere ek olarak İngiliz Kolombiyası, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve İspanya'da Bordo tarzı karışımlarda "baharat" olarak kullanılır. Asma ve bağcılık Yapraklar belirgin şekilde uzatılmış bir merkezi lob ile 3-5 lobludur. Küçük, silindirik salkımlar kanatlıdır ve küçük siyah taneleri vardır. Petit Verdot ('küçük yeşil') adı üzümle ilgili temel sorunlardan birine atıfta bulunur; bu çoğu zaman meyvelerin çiçeklenme sırasında doğru hava koşulları olmadan düzgün bir şekilde gelişememesidir. Bordo iklimi için genellikle çok geç gelen geç olgunlaşmayı da ifade eder. Petit Verdot dal başına ikiden fazla salkım oluşturması bakımından da kendine özgü bir özelliğe sahiptir. Eş anlamlıları Bouton, Carmelin, Heran, Lambrusquet Noir, Petit Verdau, Petit Verdot Noir, Verdot ve Verdot Rouge. Ayrıca bakınız Bordo şarabı Kaynakça Dipnotlar Kaynaklar Konuyla ilgili yayınlar Robinson, Jancis Vines, Grapes & Wines Mitchell Beazley 1986 Dış bağlantılar Güney Afrikalı bir üretici dergisinden harika bir genel bakış Petit Verdot, decanter.com'dan Bordeaux'da yükselişte Kategori:Kırmızı şarap üzüm çeşitleri Kategori:Fransız üzüm çeşitleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri