Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Polonezköy Tabiat Parkı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Polenezköy Tabiat Parkı Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul, Polonezköy'de bulunan bir tabiat parkı köyüdür. Polonezköy, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunmaktadır. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 1994 yılında tabiat parkı ilan edilmiştir. Yaklaşık 3.004 hektarlık (7.420 akre) bir alanı kaplamaktadır. Şehrin ilk ve yüzölçümü bakımından en büyük tabiat parkıdır. Tabiat parkında piknik, kamp, trekking ve oryantiring gibi birçok açık hava eğlence aktivitesi gerçekleştirilir. 5km uzunluğunda yürüyüş, bisiklet ve koşu parkuru ve gözlem kuleleri vardır. Ayrıca çok sayıda restoran bulunmaktadır. Köyde çok sayıda pansiyon ve otelde konaklama imkanı mevcuttur. Ekosistem Bitki örtüsü Tabiat parkı çok zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Yaygın bitkiler arasında karaçam (Pinus nigra), Kızılçam (Pinus brutia), Sarıçam (Pinus sylvestris), saplı meşe (Quercus robur), sapsız meşe (Quercus petraea), saçlı meşe (Quercus cerris), Macar meşesi (Quercus frainetto), at kestanesi (Aesculus hippocastanum), Anadolu kestanesi (Castanea sativa), Norveç ladini (Picea abies), doğu çınarı (Platanus orientalis), Akdeniz servisi (Cupressus sempervirens), gürgen (Carpinus betulus), İskoç karaağacı (Ulmus glabra), kızılağaç (Alnus orientalis), doğu kayını (Fagus orientalis), gümüş ıhlamur (Tilia tomentosa), doğu mazısı (Platycladus orientalis), melocan (Smilax excelsa), Akdeniz defnesi (Laurus nobilis), koca yemiş (Arbutus unedo), karayemiş (Laurocerasus officinalis), alıç (Crataegus monogyna), kızıl ateş dikeni (Pyracantha coccinea), dev funda (Erica arborea) ve kartopu çiçeği (Viburnum opulus) bulunamktadır. Fauna Tabiat parkı içerisinde sülün çiftliği ve geyik çiftliği bulunmaktadır. Korunan alanlarda gözlemlenebilen vahşi hayvanlar arasında alageyik, karaca, yaban domuzu, çakal, sincap, sansar, gelincik gibi memeliler ve sülün, keklik, şahin, akbaba, doğan, karatavuk, saka kuşu, tahtalı güvercin, baykuş, saksağan ve serçe gibi kuşlar da vardır. Kategori:Beykoz coğrafyası Kategori:1994'te Türkiye'de kurulan oluşumlar Kategori:İstanbul'daki tabiat parkları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri