Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pópo

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Popo, Veracruz Eyaleti'nin güneyinde ve Papaloapan Havzası veya Kıstağı ile Oaxaca'nın bazı bölgelerine özgü köpüklü ve soğuk bir içecektir. Ana maddesi şeker veya piloncillo ile tatlandırılan ve su ile karıştırılan kakaodur; ayrıca Oaxaca'da cocomeca adı verilen azquiote ve/veya her ikisi de köpüren maddeler olan chupipi eklenir. Bazı tarifler sık sık tarçın ve/veya anason tatlandırır ve/veya pirinçle koyulaştırır. Düğünler, vaftizler, doğum günleri ve bayramlar için yapılan törensel bir içecektir. Ağustos-Aralık ayları arasında kakao hasadı ile tüketimi gerçekleşir. Ojitlán'da meyvelerinin beyaz damarlanması nedeniyle tigre adı verilen çeşitli kakao kullanılmaktadır. Tuxtepec gibi bölgedeki kasabalarda, 10-15 MXN karşılığında bir kadeh popo sunan sokak satıcılarına rastlamak yaygındır. Antropolog Florentino Cruz'a göre adı Nahuatl dilinde popocti ("içilen" veya "köpüklü" [şey]) bu içeceğin karakteristik köpüğünden gelmektedir. Popocatepetl ile aynı kökten gelir, "dumanlı dağ". Popo, özellikle Nahua, Mixe - Popolucas, Zoque - Popolucas, Mazatecos ve Çintanek gibi yerli topluluklarla güçlü bir şekilde bağlantılıdır. Bu topluluklar için, poponun hazırlanması başlı başına bir ritüeldir ve bu süreç iki güne kadar sürebilir. Hazırlık Malzemeler Kakao çekirdekleri (Theobroma cacao) İnce beyaz şeker veya esmer şeker (Saccharum officinarum) Köpük için, şunlar kullanılabilir: Kök, saplar (kılavuzlar) veya azquiote, asquiote veya axquiote çiçekleri, Veracruz adı; ayrıca cocolmeca, cocolmecate veya cozolmeca, Oaxacan adı (Smilax domingensis). Chupipi veya chupipe (Gonolobus niger) kökü, taze sapları veya meyveleri Tarçın çubuğu veya tozu (Cinnamomum verum) Bütün veya toz anason (Pimpinella anisum) Bütün pirinç (Oryza sativa) Su Hazırlık Pirinç yumuşatmak için suda bırakılır. Bu sırada kakao çekirdekleri bir tavada pişirilir. Bazı tariflerde kakao bir gün önce kızartılır. Tadı acı olduğu ve boğazda kaşınma hissi verdiği için kızartılmalı, ancak yakılmamalıdır. Daha sonra zahmetli bir işlem olan tahılların kabuğu çıkarılır. Chupipi meyvesi kullanılıyorsa, kabuğu soyulmalı ve ince doğranmış olmalıdır. Azquiote sapları kullanılıyorsa yıkanır ve ayrıca doğranır. Tarçın ayrıca aromasını serbest bırakmak ve parçalamak için hafifçe ezilebilir. Bazen mısır taneleri veya mısır hamuru da eklenir. Mısır, olote külü ve totomoxtle ile nixtamalize edilir, daha sonra öğütülür ve güneşte kurutulur. Bir çeşit yoğun macun kalmayıncaya kadar hep birlikte metat veya nixtamal değirmeninde öğütülür. Macun su ile karıştırılır ve birkaç kez tusso (pamuklu) bez veya süzgeç ile süzülür. Son olarak şeker ve buz eklenir ve tahta öğütücü ile köpüklenir. Kabakta servis edilir ve tamale eşliğinde kaşıkla yemek gelenekseldir. Özellikleri Popo, genellikle ezilmiş buzla, geleneksel olarak ahşap bir kapta veya jicara'da (Nahua'da guasca veya xicalli olarak adlandırılır) soğuk alınır. Tatlı ve hafif baharatlı bir tada sahiptir; bazıları ağız kuruluğu hissi bıraktığını söylemektedir. İyi bir poponun bol köpüklü olması gerektiği düşünülmektedir. Ayrıca bakınız Bupu, başka bir kakao içeceği. Champurrado, başka bir kakao içeceği. Chorote, başka bir kakao içeceği. Tascalate, başka bir kakao içeceği. Tejate, başka bir kakao içeceği. Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:Meksika mutfağındaki içecekler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri