Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Psikedelik sanat

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Psikedelik bir sanat eseri Psikedelik sanat (psikedelia olarak da bilinir), psikedelik deneyimler ve LSD, psilosibin ve DMT gibi psikedelik maddelerin alımını takip ettiği bilinen halüsinasyonlarla ilgili veya bunlardan esinlenen sanat, grafik veya görsellerdir. "Psikedelik" kelimesi (İngiliz psikolog Humphry Osmond tarafından türetilmiştir) "zihin tezahürü" anlamına gelir. Bu tanıma göre, ruhun iç dünyasını tasvir etmeye yönelik tüm sanatsal çabalar "psikedelik" olarak kabul edilebilir. Genel tabirle "psikedelik sanat", her şeyden önce, 1960'ların sonlarındaki karşı kültürün sanat hareketine atıfta bulunur; bu, son derece çarpık veya gerçeküstü görseller, parlak renkler ve tam spektrumlar ve psikdelik deneyimleri uyandırmak, iletmek veya geliştirmek için animasyon (çizgi filmler dahil) içerir. Psikedelik görsel sanatlar, psikedelik rock müziğinin bir karşılığıydı. Özellikler Fantastik, metafizik ve gerçeküstü konu Sürekli değişen, fraktal veya pateh desenler Parlak ve/veya yüksek kontrastlı renkler Aşırı detay derinliği veya detay stilizasyonu. Horror vacui stili de denir. Nesnelerin veya temaların biçimlendirilmesi ve bazen kolaj Fosfenler, spiraller, eşmerkezli daireler, kırınım desenleri ve diğer entoptik motifler Motiflerin tekrarı Pozitif ve negatif alanların çarpıtılması ve aktarılması dahil olmak üzere yenilikçi tipografi ve el yazısı Kökenler Psikedelik sanatın öncüleri arasında şu yazarlar ve sanatçılar sayılabilir: Lautreamont, Louis-Ferdinand Celine, Stanislav Witkevich, Antonin Artaud, Georges Bataille, William Burroughs, De Quincey, Terence McKenna, Carlos Castaneda. Mihail Bulgakov, narkotik halüsinasyonları tanımlayan ilk yazardır. Özellikle, sanat araştırmacıları Tim Lapetino ve James Orok, psikedelik sanatın Dadaizm, Sürrealizm, Lettrizm ve Durumculuk ile bağlantısını araştırmaktadır. Remedios Varo ve André Masson gibi Sürrealist sanat hareketinde bazı örnekler olmasına rağmen, "psikedelik sanat"ın ilk örnekleri görsel olmaktan çok edebidir. Diğer erken örnekler arasında, Voyage to the Land of the Tarahumara'da (1937) peyote deneyimini yazan Antonin Artaud ve meskalin ve esrarla yaptığı deneyleri anlatmak için Misérable Miracle'ı (1956) yazan Henri Michaux sayılabilir. Diğer malzemeler Diğer psychedelic sanat malzemelerinin örnekleri, goblenler, perdeler ve çıkartmalar, giysiler, kanvas ve diğer basılı eserler ve mobilyalardır. Dijital çağ [[Dosya:Deep_Dream_Toast_Sandwich.jpg|küçükresim|350x350pik| DeepDream tarafından değiştirilmiş bir sandviç fotoğrafı]] Bilgisayar sanatı, psikedelik vizyonun daha da büyük ve daha bol ifadesine izin vermiştir. Fraktal üreten yazılım, psikedelik halüsinasyon kalıplarının doğru bir tasvirini sağlar, ancak daha da önemlisi 2D ve 3D grafik yazılımı, benzersiz görüntü işleme özgürlüğü sağlar. Grafik yazılımlarının çoğu, psikedelik vizyonun doğrudan çevirisine izin vermektedir. Kaynakça Kategori:1960'lardaki karşı kültür Kategori:Sanat akımları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri