Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pyeonyuk

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Pyeonyuk (편육; 片肉), geneleksel bir Kore yemeğidir. İnce doğranan etler haşlatılıp sıkıştırılarak yapılır. Sığır eti veya domuz eti ile yapılabilir. Anju (bir tür alkollü içecek), naengmyeon (Soğuk noodle) ve seolleongtang (öküz kemiği çorbası) ile servis edilebilir. Geçmişte pyeonyuk, ziyafetlerde servis edilen büyük miktarda yemeklerde et suyu kullanılarak ve arta kalanlarla yapılırdı. Günümüzde ise geleneksel olmayan yemek olarak da sunulur ve soğuk sandviçlerde yer alır. Yağda veya tavada kızartılmış etten daha sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilir. Hazırlanışı ve servisi Pyeonyuk hazırlanışında başlıca sığır eti, döşü, göğsü, dili, testisleri, ciğeri, dalağı, paçası ayrıca domuz göbeği, başı ve paçası kullanılır. Et öncelikle soğuk suda yıkanır ve kanından temizlenir. Tüm parçaları temizlenene kadar kaynatılır. Eti pişirmek için et suyu tuz ve çeşitli baharatlarla tatlandırılır, doenjang (soya soyu ezmesi), soju, cheongju (pirinç şarabı), karabiber veya kahve tozu içerebilir. Sığır eti kullanıldığında taze soğan ve bütün sarımsak, domuz eti için dilimlenmiş zencefil de yaygın olarak kullanılır. Et yumuşayınca kumaşla ve ağırlıkla sıkıştırılır. İnce dilimlere ayrılarak cho-ganjang (Soya sosu-Sirke karışımı) veya gyeoja-chojang (soya sosu, sirke ve hardal karışımı) sığır eti için, pyeonyuk ve saeu-jeot (tuzlu karides) ise domuz eti için sosları tercihen kullanılır. Domuz etinden pyeonyuk, baechu-kimchi (lahana kimçi), marul veya perillaya sarılarak yenebilir. Çoğunluk pyeonyuk ile beraber geotjeori (Taze kimçi), mu-mallaengi-muchim (baharatlı kurutulmuş turp salatası) ve saengchae-muchim (baharatlı sebze salatası) ile yer. Pyeonyuk ayrıca naengmyeon (soğuk noodle) ve seolleongtang (öküz kemiği çorbası) için de kullanılabilir. Galeri Kaynakça Kategori:Kore mutfağındaki et yemekleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri