Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Queso flameado

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Queso flameado (İspanyolca "alevli peynir" anlamına gelmektedir, aynı zamanda queso fundido "eritilmiş peynir" veya choriqueso) genellikle flambé ile servis edilen sıcak eritilmiş peynir ve baharatlı chorizo. Çoğunlukla peynir fondü ile karşılaştırıldığında, bir parti yemeğidir; pikniklerde ve restoranlarda meze olarak popülerdir. Meksika mutfağında neredeyse benzersizdir Amerika Birleşik Devletleri mutfağında bu yemek geniş çapta farklı bir şekil almıştır ve El Paso'da yerel bir yemek olarak kabul edilir. Meksika'da, kuzeydeki restoranlarda daha sık görülür. Tipik ana malzemeler eritilmiş peynir ve gevşek taze chorizo, domates, soğan, şili ve baharatlardan oluşan karakteristik bir et sosudur. Küçük, sığ bir tencere veya diğer seramik veya metal ısıya dayanıklı pişirme kabında servis edilir. Peynir ve sos ayrı ayrı hazırlanır ve servis edilmeden hemen önce birleştirilir. Bu işlem, özellikle flambé ile bitmişse masada yapılabilir: peynirin üzerine yüksek alkollü likör dökülür ve ateşlenir. Alevlenmemişse, karışım çabucak kızartılabilir. Her iki durumda da, bitmiş yemek hala sıcakken sunulur ve bireysel porsiyonlar için küçük yumuşak ekmeğin üzerine kaşıklanır. Queso flameado'nun bir kamp ateşi yemeği olarak kuzey Meksika ve güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nin sınır bölgelerinde ortaya çıktığı belirtilmektedir. Tex-Mex restoranlarında bu yemek bazen, daldırma tortilla cipsleri ile servis edilen bir peynir sosu olan chili con queso ile karıştırılır. Queso fundido terimi ayrıca işlenmiş peynire karşılık gelir ve Codex Alimentarius'un İspanyolca versiyonunda olduğu gibi tanımlanır. Varyasyonlar Hem peynir hem de et sosu servis edilmeden hemen önce hazırlanır ve sıcak olarak servis edilir. Oaxaca peyniri ve Chihuahua peyniri popülerdir, ancak diğer eriyen peynirler (eritildiğinde tel gibi kalan tam yağlı mozzarella gibi peynirler) de kullanılabilir. Bazıları lifli peyniri bu yemeğin önemli bir parçası olarak görür ancak bu kalite istenmiyorsa taze bir çiftçi peyniri veya keçi peyniri iyi bir alternatiftir. Taze chorizo yoksa, kuru chorizo parçaları veya başka bir sosis kullanılabilir. Yaygın ilaveler, kavrulmuş biber şeritleri ve sotelenmiş mantarlardır. Flambé için popüler likörler rom, brendi ve tekila içerir. Her iki tür tortilla, mısır veya buğday kullanılabilir. Puerto Vallarta'da, un ekmeği genellikle sadece queso flameado ile, aksi takdirde yaygın olarak olan mısır ekmeği de dahil olmak üzere belirli yemeklerle servis edilir. Ayrıca bakınız Meksika yemekleri listesi Kaynakça Kategori:Meksika mutfağı Kategori:Peynir yemekleri Kategori:Aperitifler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri