Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rahmi Er

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Rahmi Er (d. 10 Ekim 1959, Çatalzeytin), Türk akademisyen ve doğubilimci. Klasik ve modern Arap edebiyatı alanında bilimsel faaliyetler yürütmüştür. Arap dili ve Edebiyatı alanında temel referans kaynağı kabul edilen öncü akademik çalışmaları bulunmaktadır. Hayatı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı'nı 1981 yılında bitirdi. 1982'de ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu. Aynı Üniversitede 1984 yılında yüksek lisans, 1988 yılında da doktora eğitimini tamamladı ve 1988'de yardımcı doçent olarak atandı. 1991'de doçent unvanı kazandı ve 1997'de profesörlüğe yükseltildi. Suudi Arabistan ve Mısır'daki üniversitelerde görevlendirildi. Dil ve Tarih-coğrafya Fakültesinde 2002-2007 arası Dekan Yardımcısı, 2010-2013 arası Dekan olarak görev yapmıştır. Halen Ankara Üniversitesi öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. 25 Mart 2015 tarihinden itibaren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında Başkan Danışmanı olarak görev yapmış olup, Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliğine yapılan seçimi 25 Ağustos 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştır. 20 Temmuz 2016 tarihinde YÖK Yürütme Kurulu üyesi olmuş ve Haziran 2022’ye dek Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. Arapça ve İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır. Basılı on kitabı, dördü roman çevirisi olmak üzere çok sayıda Arapçadan Türkçeye çeviri çalışması olan Rahmi Er'in alanıyla ilgili çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri ve ansiklopedi maddeleri bulunmaktadır. Bazı Kitapları Bedîu’z-Zamân el-Hemezânî ve Makâmeleri, (1994) Modern Mısır Romanı (1914-1944), (1997) Çağdaş Arap Edebiyatı Seçkisi, (2012) Bazı Çevirileri Klasik Arap Literatürü, (1994) Yeni Bir Şarkı Söylüyorum, (2003) O Koku, (2013) Nil Üstünde Gevezelik, (2015) Sessizlik ve Gürültü, (2015) İdari Görevleri Ekim 2000 - Ekim 2003 : Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı, 23 Mayıs 2002 - 9 Mart 2007 : Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekan Yardımcısı, 8 Mart 2010 - 7 Mart 2013 : Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanı Dış bağlantılar Yükseköğretim Kurulu internet sitesindeki sayfası Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi sayfasındaki özgeçmişi Kategori:1959 doğumlular Kategori:Çatalzeytin doğumlular Kategori:Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde öğrenim görenler Kategori:Türk profesörler Kategori:Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi dekanları Kategori:Yükseköğretim Kurulu Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı kontenjanı üyeleri Kategori:Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu üyeleri Kategori:Doğubilimciler Kategori:Akademisyenler Kategori:Türk Hava Kurumu Üniversitesi Kategori:Türkiye'de üniversitelere göre rektörler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri