Ramazan kebabı (Pide kebabı), bir çeşit kebaptır. Yörelere Göre Çeşitleri Afyon Kebabı(Afyon Ramazan Kebabı) Afyon Kebabı un, su, maya ve tuz kullanılarak üretilen ve et suyuyla ıslatılan kebaplık pidenin üzerine kavrulmuş dana kuşbaşı etinin koyulmasıyla yapılır. Afyon Kebabı 29.04.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Konya Ekmek Salması Malzemeleri kuşbaşı kırmızı et (tercihen kuzu eti), kaburga yağı/kuyruk yağı, ekmek (tercihen tandırda pişirilen ekmek), tereyağı, tuzdur. Konya mutfağında yapılmaktadır.Konya Ekmek Salması 18.05.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Bazlama Kebabı Ankara mutfağında yapılmaktadır. Malzemeleri; bazlama, kuşbaşı koyun eti, kuru soğan, sivri biber, domates, sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik, kırmızı biberdir. Beşamel sos için malzemeleri ise tereyağı, un, süt, yumurta, kaşar peyniri, tuzdur. Ayrıca Bakınız Tharid Tirit Papara İskender kebap Beşbarmak Banak Cevziyye Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki kebaplar Kategori:Afyonkarahisar mutfağı Kategori:Konya mutfağı