Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Roulade

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|sağ|200px küçükresim|sağ|200px küçükresim|sağ|200px Roulade dolgulu et ya da hamur işi yemeklerinden biridir. Roulade yemek veya tatlı olabilir. İsviçre rulosu tatlı roulade'ye bir örnektir. Geleneksel olarak çeşitli Avrupa mutfağında bulunan roulade terimi, "rulo" anlamına gelen "rouler" kelimesinden kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, bu terim, maki suşisinde bulunanları gibi, dolgulu bir yuvarlak çanağı tarif etmek için genel anlamda kullanılabilir. Et bazlı roulade genellikle peynir, sebze veya bir dolgu etrafında sarılmış bir dilim biftek veya bonfile içerir. Kızarmış bir çanak gibi roulade genellikle kavrulur, daha sonra şarap veya stokla kaplanır ve pişirilir. Böyle bir roulade genellikle bir kürdan, metal şişkinlik veya bir ip dizisi ile sabitlenir. Roulade daha sonra yuvarlaklara dilimlenir ve servis edilir. Bu ortak formda, birkaç dikkat çekici yemekler vardır: Braciola - sığır eti, domuz eti veya tavuktan oluşur, genellikle parmesan peyniri, ekmek kırıntıları (etimek) ve yumurta ile doldurulur. Paupiette - sebze, meyve veya tatlı mangalları ile doldurulmuş Fransız dana eti roulade. Rouladen - Alman ve Macar sığır etli roulade soğan, pastırma ve turşu ile doludur. Ayrıca Kohlrouladen, lahana kıyılmış etle doldurulur. Çek mutfağında spontan spagetti (İspanyol kuşları) bulunur. Tarif, Alman Rouladen ile hemen hemen aynıdır. Servis etmeden önce dilimlenmiş büyük roulade'den farklı olarak, pilav veya Çek stili ekmek köfte yan yemeği ile tamamlanmaktadır. Szüz tekercsek ("Virgin rouladen"), Macaristan'da kıyılmış etle doldurulmuş bir rouladedir. Zrazy (veya "rolada"), Polonya'da bir rouladedir. Rollade, Hollanda'da bir rouladedir. Çoğu, haddelenmiş domuz etinden yapılır. Tipik bir Hollandaca 'rollade' dolu değil. Yaygın baharatlar biber, tuz ve hindistan cevizi içindir. Bazı rouladeler, dolgunun etrafında yuvarlanan düz bir tencerede pişirilen pastadan (genellikle sünger kekinden) oluşur. Pasta, reçel, çikolata kreması, fındık ya da diğer dolguların etrafında sarılmış bejgli (haşhaş tohumlu rulo) ya da isveç rulosu gibi tatlı roulade bir örnektir. Bûche de Noël ya da "Yule log", çoğu zaman sufle ile süslenmiş geleneksel bir Fransız Noel pastası rulosudur. Kaynakça Ayrıca bakınız Negimaki Matambre Kiev pirzolası Oromo Yule log Strudel Kategori:Avusturya mutfağı Kategori:Macar mutfağı Kategori:Fransız mutfağı Kategori:Alman mutfağı Kategori:İtalyan mutfağı Kategori:İsviçre mutfağı Kategori:Aşçılık terminolojisi
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri