300px|küçükresim 300px|küçükresim Ryazhenka, ekşi süt ve fermente süt ürünleri türünden biridir. Varenets'e benzer şekilde, laktik asit fermantasyonu ile pişmiş süt'ten yapılır. Türk ülkelerinde benzer ürünler kefir, katık ve kaymak'dır. Ryazhenka, sütü en az sekiz saat kısık ateşte kaynatmadan önce pastörize ederek yapılır. Ev üretiminde, fermantasyonu tetiklemek için daha sonra ekşi krema (smetana) eklenir. Haşlanmış süt gibi ryazhenka da zararlı bakteri ve enzimler içermez ve oda sıcaklığında kırk saate kadar güvenle saklanabilir. Kaynakça Ayrıca bakınız Süt ürünleri listesi Yoğurt bazlı yemekler ve içecekler listesi Rus yemekleri listesi Dolgulu süt Buharlaştırılmış süt Kondanse süt Kategori:Fermante süt ürünleri Kategori:Yoğurt esaslı içecekler Kategori:Ekşi yiyecekler Kategori:Ukrayna içecekleri Kategori:Rus icatları Kategori:Rus mutfağındaki içecekler Kategori:Belarus mutfağı