Sac kavurma, bir çeşit kavurmadır. Sac üzerinde yapılır. Yörelere Göre Çeşitleri Sandıklı Saç Eti Sandıklı Saç Eti; kuzu eti, patates, soğan, biber, domates, iç yağı ve margarinin belirli bir düzen içerisinde dizilmesi ve meşe odunu ateşi ile ısıtılan taş fırınlarda pişirilmesi ile yapılır. Sandıklı Saç Eti 20.01.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Karaman Saç Kavurma Malzemeleri koyun eti, soğan, sıvı yağ, margarin, domates, su, tuzdur. Hakkari Sac Kavurma Hakkari'de yapılan sac kavurmadır. Urfa Sac Kavurması / Şanlıurfa Sac Kavurması Malzemeleri kuzunun bel eti, kuyruk yağı, sadeyağ, tuz, karabiberdir. Urfa Sac Kavurması / Şanlıurfa Sac Kavurması 24.07.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Kaynakça Kategori:Türk mutfağındaki et yemekleri Kategori:Hakkari mutfağı Kategori:Karaman mutfağı Kategori:Afyonkarahisar mutfağı Kategori:Şanlıurfa mutfağı